rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Roger Torrent viatjarà demà a Ginebra per reunir-se amb membres de les Nacions Unides

El president del Parlament de Catalunya vol denunciar la vulneració de drets fonamentals a l'Estat espanyol
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent | CatalunyaDiari.cat

 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha confirmat aquest dimarts que viatjarà demà fins a Ginebra per reunir-se amb membres de les Nacions Unides, i denunciar la «vulneració de drets fonamentals» dels membres de la cambra catalana a l'Estat espanyol. 

 

La decisió de Torrent arriba després que el jutge Pablo Llarena hagi impedit en diverses ocasions que Carles Puigdemont i Jordi Sànchez siguin investits com a presidents de la Generalitat, tot i les mesures cautelars especificades en la resolució que va emetre el Comitè de Drets Humans de l'ONU. 

Un viatge per defensar els drets polítics dels diputats

Roger Torrent ha indicat que el seu objectiu és «defensar els drets polítics de tots els diputats i denunciar les ingerències il·legítimes» de l'Estat espanyol al Parlament. En aquest sentit, també ha indicat que mantindrà contactes amb diversos càrrecs electes del país helvètic durant la seva estada a Ginebra.

 

I és que cal recordar que aquest viatge del president de la Cambra es produeix sis dies després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, tornés a impedir la investidura de Jordi Sànchez. Una decisió que, segons Torrent, contravé la resolució del Comitè de Drets Humans de l'ONU, que insta l'Estat a garantir els seus drets polítics. 

 

En la seva resolució d'admissió a tràmit de la demanda de Sànchez, el Comitè de Drets Humans de l'ONU instava l'Estat espanyol a «prendre les mesures necessàries per assegurar-se que Jordi Sànchez pot exercir els seus drets polítics». Segons publica 'El Nacional', el Comitè ho feia emparant-se en l’article 25 del Conveni Internacional de Drets Civils i Polítics.

 

 

Llarena denega la llibertat de Sànchez

El passat 12 d'abril el jutge del Tribunal Suprem tornava a rebutjar l'excarceració o la concessió d'un permís penitenciari perquè Jordi Sànchez pogués anar a la sessió d'investidura prevista pel passat divendres 13 d'abril.

 

El magistrat s'oposava així a la petició que va presentar la defensa del candidat de Junts per Catalunya el passat 10 d'abril, reiterant que existeix risc de reiteració delictiva. El jutge de l'alt tribunal també va rebutjar la possibilitat proposada per Sànchez de ser investit per videoconferència.

Comentaris