Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Toni Roldán deixa l'escó al Congrés

Toni Roldán abandona Ciutadans pel gir a la dreta de Rivera

El portaveu d'economia deixa finalment el seu escó perquè no comparteix l'estratègia d'Albert Rivera al capdavant de la formació taronja

Toni Roldán deixa l'escó al Congrés
Toni Roldán deixa l'escó al Congrés | Ciutadans

 

Toni Roldán, portaveu econòmic de Ciutadans, opta per deixar el seu escó al Congrés pel gir a la dreta d'Albert Rivera al capdavant de la formació. Rivera perd així un dels seus homes forts, nascut a la cúpula de Barcelona, després d'una setmana marcada per les seves polèmiques declaracions desmentides posteriorment per Macron. 

Roldán abandona C's per la deriva dretana de Rivera

Segons ha avançat 'El País', el diputat Toni Roldán, es dona de baixa de la formació taronja. Aquesta decisió ha estat presa com a conseqüència de les discrepàncies que té amb C's, sobretot després dels acords d'Albert Rivera amb VOX a llocs com Andalusia. Aquest mateix dilluns, Roldán té previst fer una compareixença per explicar la seva decisió, tot i que  ja ho hauria comunicat tant a Albert Rivera com a José Manuel Villegas.

El diputat deixarà les seves responsabilitats orgàniques i també renunciarà al seu escó al Congrés, on era diputat per Barcelona. Cal destacar que Roldán era un dels principals dirigents que era crític amb el partit des del moment en el qual C's es va encaminar cap al veto al PSOE i els pactes indirectes amb VOX.

Albert Rivera, en arxiu
Els pactes amb VOX i la deriva del partit d'Albert Rivera han provocat que Toni Roldán abandoni C's  | CatalunyaDiari.cat

Tot i que Manuel Valls també s'ha desvinculat de C's,  la renúncia de Toni Roldán és la primera d'alta intensitat que afecta directament el nucli dirigent de la formació taronja, ja que era un dels tretze membres de l'executiu permanent del partit i el número dos per Barcelona. Amb la seva renúncia, el sector socioliberal de C's deixa d'estar representant al nucli principal.

Les tensions dins del partit d'Albert Rivera van començar en el moment en el qual Pedro Sánchez va guanyar la moció de censura i C's va començar a apostar per la dreta. Finalment, els acords indirectes amb l'extrema dreta i la crida a l'abstenció en la investidura de Sánchez han desencadenat un estat de molta tensió i pressió.