Roldán, sobre la Diada: «És un dia trist, perquè no representa tots els catalans»

L'entitat considera que Torra «està ignorant i pretén silenciar al constitucionalisme català»

Lorena Roldán durant la Diada a Barcelona
Lorena Roldán durant la Diada a Barcelona | Catalunya Diari

La portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que «deixi ja d'amenaçar amb referèndums il·legals» i convoqui eleccions al Parlament «d'una vegada per totes». Ho ha dit en un acte que el partit ha organitzat a Barcelona coincidint amb la Diada de l'11 de setembre i en què han col·locat una gran lona en un xamfrà –en obres– de la cruïlla de la Via Augusta i l'avinguda Diagonal.

A la pancarta, en què hi apareix el cor tribandera de la formació, també s'hi pot llegir el missatge 'Catalunya som tots. Avui i sempre'. La lona fa referència a la Diada i critica, com també ha fet Roldán, que l'independentisme s'hagi «apropiat» de la festivitat. «És un dia trist», ha dit la dirigent taronja, perquè «no representa tots els catalans».

SCC critica que la Diada «s'hagi convertit en la festa dels secessionistes»

Societat Civil Catalana, d'altra banda, ha criticat aquest dimecres que la Diada «s'hagi convertit en la festa dels secessionistes» i ha acusat el Govern de «fomentar la ruptura i la divisió entre els catalans». En un comunicat, l'entitat ha lamentat que l'Executiu en sigui «el principal impulsor» i sosté que «des de fa anys la majoria del poble de Catalunya no vol participar en aquesta festa perquè no la senten com a pròpia».

Per això, SCC ha proposat traslladar aquesta celebració al dia de Sant Jordi perquè la «majoria constitucionalista pugui expressar públicament el seu sentiment català i espanyol». D'altra banda, Societat Civil Catalana ha carregat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, en considerar que «està ignorant i pretén silenciar al constitucionalisme català», després del seu discurs institucional d'aquest dimarts amb motiu de la Diada. Per l'entitat, el president català és «l'artífex i principal responsable» que els contraris a la independència no celebrin la Diada i ha assenyalat que «treballarà amb més intensitat que mai» per reivindicar «els drets i llibertats dels catalans constitucionalistes».

  

  

Amb tot, SCC ha reclamat la fi de la immersió lingüística, la creació d'una escola plural, uns Mossos «despolititzats», una llei electoral «justa» i que «l'espai públic sigui de tots».


Comentaris
Pilar
Sembla mentida,que una persona que ja té una edad,pugui ser tan sapastre,emb fa vergonya de escoltarla ????

envia el comentari