Román Escolano, nou ministre d'Economia

L'ha nomenat Mariano Rajoy

Román Escolano
Román Escolano | CatalunyaDiari.cat

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha elegit al vicepresident del Banc Europeu d'Inversions (BEI), Román Escolano, com a nou ministre d'Economia en substitució de Luis de Guindos. Escolano s'incorporarà aquest divendres 9 de març, a la reunió del Consell de Ministres.

Escolano va prendre possessió del seu càrrec com a vicepresident i membre del Comitè de Direcció del Banc Europeu d'Inversions el setembre del 2014, en substitució de l'exministra socialista Magdalena Álvarez, la qual va dimitir després de la seva imputació definitiva en el cas dels ERO irregulars a Andalusia. 

Va formar part del Govern d'Aznar

Des del 2000 fins al 2004, va ser director del departament d'Economia del Govern de José María Aznar i prèviament va ser assessor del secretari d'Estat per a les Comunitats Europees. 

Tanmateix, era membre del Patronat de la Fundació Consell Espanya-Xina i vicepresident de la cambra de comerç Espanya-Turquia. Ha estat membre dels consells d'administració de les empreses públiques espanyoles Correus i Ferrocarrils de Via Estreta (FEVE) i des de gener de 2012 era president de l'Institut de Crèdit Oficial. Abans de ser president de l'ICO va ser director de Relacions Institucionals del BBVA.

Escolano és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid i va realitzar un programa d'alta direcció d'empreses de l'escola de negocis IESE d'Espanya. 

De Guindos, vicepresident del BCE

Cal recordar que això passa perquè De Guindos va deixar el càrrec després de ser escollit com a vicepresident del Banc Central Europeu, fa dues setmanes, després que Philipe Lane, el principal candidat, retirés la seva candidatura en constar que no tenia prou suports per sortir escollit. De Guindos es convertia així en el primer ministre d'economia espanyol que passa directament al BCE. 

I és que la candidatura del ministre d'Economia era des del primer moment la favorita per assolir aquesta posició, tot i el revés que va rebre per part del Parlament Europeu, que va assenyalar l'irlandès com a candidat preferit. 


Comentaris

envia el comentari