Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Raül Romeva i Oriol Junqueras

Romeva rebutja l'objectiu del 50% de vots independentistes el 14-F que defensa fins i tot ERC

L'exconseller d'Acció exterior creu que l'independentisme ha d'oferir un projecte «que respongui a la realitat del 2021, no a la del 2017»

Raül Romeva i Oriol Junqueras
Junqueras critica l'objectiu del 50% dels vots independentistes que defensa fins i tot ERC. | ACN

L'exconseller d'Acció Exterior del Govern de Carles Puigdemont (2015-2017), Raül Romeva, ha publicat recentment el seu nou llibre 'Ubuntu: la república del bé comú'. En motiu d'aquesta publicació, el programa 'Més 3/24', de Xavier Graset, l'entrevistava aquest dimecres a la nit. Romeva no es va mossegar la llengua i es va mullar sobre l'objectiu de superar el 50% dels vots independentistes a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer de 2021.

«Què passa si no superem el 50% en les properes, tot s'ha acabat, legislatura perduda?»

Creu que es tracta d'un objectiu sobrer i que podria generar «frustració», malgrat que el defensen les grans formacions independentistes com JxCat —que l'encaixa en el marc plebiscitari que vol donar als comicis— i el seu propi partit, ERC. «Segur que l'independentisme aviat superarà el 50%, i seguirà creixent, però no sé si és útil definir-ho com una fita inajornable per les properes eleccions. L'experiència ensenya que posar murs a saltar o objectius inamovibles ens limita i genera frustracions», apunta Romeva en l'entrevista, contundent amb aquest objectiu que fins i tot 'compra' ERC.

«Què passa si no superem el 50% en les properes, tot s'ha acabat, legislatura perduda? Crec que és necessari un compromís compartit sobre què volen dir els vots en aquestes eleccions, quin ús se'n farà, i a partir d'aquí, com es canvien les condicions objectives per sortir-se'n», ha dit l'exconseller.

A més, Romeva deixa clar que l'independentisme ha de deixar de viure pensant en el passat i formular una proposta atractiva per al futur. «Hauria de ser capaç d'oferir un projecte ple de contingut i adreçat al conjunt de la ciutadania, que respongui a la realitat del 2021, no a la del 2017. Cal parlar del que volem, però sobretot del perquè i dels perquès. Els objectius i valors de la independència. Durant anys hem elaborat un relat guanyador, obert, empàtic, social, atraient i compromès amb els valors democràtics i amb la concepció republicana de la nació. Cal recuperar-lo i renovar-lo», ha dit en l'entrevista.