Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Rosa Díez i Cayetana Álvarez de Toledo, la fórmula del PP «per fer front a l'independentisme català»

Pablo Casado podria anunciar el fitxatge de Rosa Díez per la llista del PP per Madrid en els pròxims dies

Imatge d'arxiu de l'antiga líder d'UPyD, i diputada socialista basca, Rosa Díez | CatalunyaDiari.cat

 

Sens dubte la situació política catalana serà un dels principals temes de debat de la pròxima campanya de les eleccions generals del 10 de novembre.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

El Partit Popular qui, segons totes les enquestes, milloraria resultats en aquesta repetició d'eleccions, aposta, en principi, per repetir candidats però aquest criteri no descarta, de cap de les maneres, algun possible fitxatge estrella. Als passadissos de Gènova es dóna per fet el fitxatge de l'antiga líder d'UPyD, i militant socialista durant dècades, Rosa Díez.  Aniria a la llista dels conservadors per Madrid, llista que tradicionalment lideren els aspirants a president del govern espanyol, en aquest cas Pablo Casado.

La incorporació de Díez, que es podria anunciar en els pròxims dies, no ha estat ben rebuda en una part del partit perquè «aquests fitxatges és molt difícil que surtin bé, perquè solen anar per lliure. Està clar que són incorporacions per fer front a l'independentisme català». Rosa Díez ja s'ha deixat veure en uns quants actes del Partit Popular català i, en els darrers anys, ha reiterat un posicionament molt dur contra el nacionalisme i l'independentisme, sobretot el català.

Cayetana Álvarez de Toledo, a revalidar l'escó del passat 28 d'abril

Així doncs, els conservadors es presentarien a la cita amb les urnes del pròxim 10 de novembre amb dues dones, Cayetana Álvarez de Toledo i Rosa Díez, conegudes per postures molt contundents contra l'independentisme català. Álvarez de Toledo, qui repetirà com a número u de la llista del PPC per Barcelona, aspira, com a mínim, a revalidar l'escó que va assolir el passat 28 d'abril, l'únic diputat que va aconseguir el PPC a Catalunya,

La portaveu del grup parlamentari popular al Congrés dels Diputats ha posat la seva posició a la llista a disposició de Ciutadans si els taronges i el PPC són capaços de fer una candidatura conjunta que portaria per nom 'Cataluña Suma'. Coalició que Ciutadans ha descartat en reiterades ocasions.