Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa

Rosa Díez denuncia el govern espanyol per no ordenar l'ús de mascaretes des del principi

L'exlíder d'UPyD aprecia un possible delicte de prevaricació

Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa
Rosa Díez ha denunciat Fernando Simón per no ordenar l'ús de mascaretes des del principi | ACN

L'exlíder d'Unión, Progreso y Democracia (UPyD), Rosa Díez, ha presentat una denúncia contra el govern espanyol, i també contra Fernando Simón, per un presumpte delicte de prevaricació omissible. En concret, segons ha assenyalat a les xarxes socials, Díez  es refereix al fet que l'executiu central no hagi ordenat l'ús de mascaretes al principi de l'estat d'alarma

Díez assegura que el govern va amagar informació a la població durant el pic de la pandèmia

La feina del govern espanyol ha estat criticada durant tot el confinament, i la líder d’UPyD ha assenyalat que s’hauria d’haver decretat l'obligatorietat de les mascaretes  molt abans del passat 20 de maig. En cas de no poder haver assegurat un proveïment d’aquestes, apunta la política, s’haurien d’haver limitat  encara més la llibertat de moviments per evitar una xifra elevada de contagis.

Rosa Díez denuncia que el retard a l’hora d’implantar les mascaretes obligatòries va posar «en greu perill a tots els ciutadans, lesionant el seu dret fonamental a la salut per motius polítics».  Així, recorda les paraules de Fernando Simón on va reconèixer que estaven sent «molt prudents a l’hora de fer recomanacions  que no es poguessin aplicar» en un moment on hi havia escassetat d’aquest producte sanitari.

D’aquesta manera, recalca que el govern  va amagar informació i això va provocar que la població no pogués protegir-se com caldria. A més, afirma que es podrien haver evitat contactes amb tercers si s’hagués explicat concretament els perills del coronavirus: «La prevaricació que es denuncia  ve no el que s’ha fet, sinó pel que no es va fer de forma deliberada i sabent que havia de fer-se», manifesta la política en l’escrit.