Rosalía és críticada per apropiació cultural després de guanyar dos MTV Music Awards

La piulada de Rosalía que relacionen amb els aldarulls a Catalunya

L'artista catalana ha retuitat una de les lletres de les seves cançons i es relaciona amb l'actual conflicte català

Rosalía, la catalana més coneguda del panorama internacional,  ha estat protagonista a Twitter per la possible relació d’una de les seves lletres musicals amb la situació catalana actual.

La cantant ha estat el centre de les mirades durant els darrers anys,  tant pels seus nombrosos premis com per les seves polèmiques. Entre d'altres, l’artista ha estat criticada durant els anys en diverses situacions per no mostrar suport a la ciutadania catalana.

Un dels exemples més clars va ser quan va guanyar dos Latin Grammys dies després de l'1-O i no va esmentar la situació ni les seves conseqüències en cap moment durant el seu discurs.  

Ara, el diari El Español fa una lectura d’un dels seus últims retuits i la seva possible relació amb els aldarulls que estan succeint durant aquesta setmana al voltant de Catalunya . Una usuària, anomenada Alejandra Velázquez, va escriure un dels versos de la cançó  ‘Millonària’, la primera obra de l’artista en català.

La cibernauta va tuitar «Sempre ben escoltada a prova de bala»  i va etiquetar l’artista. Rosalía va retuitar aquest missatge i va fer saltar les alarmes sobre la relació directa de la frase amb la situació actual a Catalunya.  

Tuit de Rosalia

La cantant ha retuitat el vers de la seva pròpia cançó en una setmana en què els aldarulls succeint a Barcelona  - d'on la cantant és originària, nascuda a Sant Esteve Sesrovires-  i a tota Catalunya desembocaran a la vaga general convocada per divendres 18 d'octubre. 

També et pot interessar...