Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El candidat d'Unides Podem a Madrid, Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu

RTVE se suma a la 'La Sexta' i també cancel·la el debat electoral de Madrid

Tot plegat és conseqüència del polèmic debat de la Ser d'aquest matí, que ha començat amb la marxar de Pablo Iglesias i ha acabat abans de temps

RTVE ha anunciat que cancel·la el debat electoral del 29 d'abril amb els partits que concorren a l'Assemblea de Madrid. El conglomerat de mitjans públics estatal argumenta que pren aquesta decisió per l'absència de «diversos candidats». La mesura ja s'ha comunicat a la Junta Electoral Provincial de Madrid. L'anul·lació es fa pública després que aquesta tarda 'La Sexta' hagi fet el mateix amb el previst el pròxim dilluns, per la negativa de Podem i Más Madrid de compartir espai amb Vox mentre no condemni les amenaces de mort que ha rebut Pablo Iglesias, conjuntament amb el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gamez.

Tot plegat després que aquest matí Iglesias —i posteriorment el candidat del PSOE, Ángel Gabilondo i la de Més Madrid, Mónica García— hagi abandonat el plató de la Ser on se celebrava un debat amb els sis candidats perquè la cap de llista de Vox, Rocío Monasterio, ha posat en dubte la veracitat de la carta amb amenaces de mort i dues bales que el candidat de Podem va rebre ahir al Ministeri d'Interior.

El debat de la Cadena Ser

El debat electoral a cinc —no hi participava Isabel Díaz Ayuso— de la Cadena Ser ha tingut un final precipitat després d'una picabaralla per la negativa de Vox a reconèixer la veracitat de les amenaces de mort que han rebut el líder de Podem, Pablo Iglesias, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. El candidat morat havia abandonat el debat en els primers minuts, mentre que l'anunci del candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, d'abandonar el debat seguint els passos d'Iglesias, ha portat la moderadora, Àngels Barceló, a donar-lo per acabat.

Gabilondo ha explotat al tram final del debat, quan encara quedaven dos temes per abordar, explicant que s'havia quedat amb l'esperança que Pablo Iglesias tornés, cosa que finalment el líder de Podem no ha fet. «No es pot consentir que no es reconeguin les amenaces» de mort, ha dit Gabilondo en resposta a les manifestacions reiterades de la candidata de Vox, Rocío Monasterio, que ha posat en dubte la veracitat de les cartes amb bales rebudes.

Prèviament el líder de Podem ja havia abandonat l'estudi pels mateixos motius. La discussió s'ha allargat diversos minuts amb Iglesias dret i Monasterio instant-lo a marxar perquè «així estem millor». La moderadora del debat, Àngels Barceló, ha intentat en va que Iglesias es quedés i ha acabat enfrontant-se amb Monasterio, que no ha parat d'increpar durant tota l'escena.