Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez mira Gabriel Rufián al Congrés dels Diputats.

Rufián: «La gent no menja anuncis ni rodes de premsa»

Calvo defensa l’estat d’alarma i diu que és la garantia més gran: «En realitat, l’alarma l’autoritzen vostès»

Pedro Sánchez mira Gabriel Rufián al Congrés dels Diputats.
Rufián ha etzibat un 'zasca' al govern espanyol. | Europa Press

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, diu al govern espanyol que «la gent no menja anuncis ni rodes de premsa: menja compliments. Abandonin l’artifici i tornin a la realitat». Durant la sessió de control del Congrés i a preguntes a la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, Rufián ha acusat l’executiu d’incomplir algunes de les mesures anunciades i ha reclamat accions per afavorir la conciliació familiar quan es torni a la feina i que «s’aturi el rellotge de l’atur» perquè la gent no pot trobar feina enmig de la crisi.

Calvo ha respost que els preocupa aquesta situació i que el govern espanyol ha adoptat múltiples mesures en «moltes direccions» davant d’una situació «sense precedents». En aquest sentit, ha dit que l’estat d’alarma va unit a algunes d’aquestes mesures i que aquesta eina és «la garantia democràtica més gran quan es limita un dret i es decideix en aquesta cambra». «En realitat, l’alarma l’autoritzen vostès i el govern va utilitzar l’eina més garantista que podia», ha afegit.

JxCat respon a ERC que és «frívol» plantejar ara unes eleccions

En un altre ordre de coses, aquest dimecres, 13 de maig, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha defensat que és «un punt frívol i irresponsable» propugnar eleccions, com fa  ERC. «Amb la que està caient no crec que sigui el millor moment per estar parlant i esmerçant esforços en una convocatòria d'eleccions. Ara mateix el país no necessita eleccions sinó un pla de reactivació econòmica», ha defensat en una entrevista a Ràdio 4.

Puigneró ha argumentat que en una situació de vulnerabilitat com l'actual no es pot posar el país en una «situació d'incertesa» com la que suposa una convocatòria d'eleccions i ha recordat que un govern en funcions no pot prendre algunes decisions. «Qui no estigui en aquesta línia que ho expliqui a la ciutadania, a veure què li sembla. Crec que és inexplicable i irresponsable», ha afegit.