Rufián rep un comentari d'odi segons abans d'entrar en directe a 'Espejo Público'

El diputat d'ERC assegura que els presos «són plenament conscients que la sentència ja està dictada»

Imatge d'arxiu de Gabriel Rufián a 'Espejo público'
Gabriel Rufián ha parlat sobre el judici de l'1-O a 'Espejo público' davant del Tribunal Suprem | Antena 3

El portaveu del partit independentista i diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, es trobava davant del Tribunal Suprem, aquest matí, atenent els mitjans per parlar sobre el judici del procés independentista que tot just havia començat. Pocs minuts abans d’entrar en directe al programa de Susanna Griso,Espejo Público’ a Antena 3, Rufián ha rebut un comentari d’odi a les portes del Suprem per part d’un home que es dirigia a ell dient-li: «a veure si hi ha sort i acabes a la presó també».

Un cop han connectat en directe amb el programa, el periodista, que atenia Rufián, ha explicat el tens moment que acabava de viure el diputat i li ha preguntat pel que acabava de passar. El presentador li ha comentat que la salutació de l’home semblava «amistosa al principi». La seva resposta ha estat clara i contundent: «Bé, és que hi ha gent simpàtica que també és fatxa, no passa res».  Les xarxes socials no han tardat a fer-se ressò de la reacció de Rufián.

Rufián ha assenyalat que no té cap problema amb què el President del Govern convoqui eleccions, «li demanem dia i hora» | CatalunyaDiari.cat

«Qui ens vulgui amenaçar amb urnes no ens coneix, ens desconeix enormement»

Durant la intervenció en directe a 'Espejo Público', se li ha preguntat al diputat d'ERC al Congrés per les possibles eleccions avançades al 14 d'abril i sobre la possibilitat que aquestes les guanyés un partit de dretes. Rufián ha respost que «a Esquerra Republicana no se li fa xantatge i molt menys amb urnes». Tot seguit ha afegit que «el 14 d'abril em sembla un gran dia per votar per raons òbvies» però, ha assenyalat que aquells que els intenten amenaçar a ells «que som els campions de les urnes, que anem demanant urnes els quatre o cinc últims anys per fer un referèndum, no ens coneixen. Ens desconeix enormement» ha afegit.

Rufián ha explicat que si el President del Govern vol convocar eleccions li «demanem dia i hora» i ha indicat que «la ultradreta va arribar a la Junta d'Andalusia, l'altre dia, no per l'independentisme sinó per l'abstenció dels votants del PSOE i Podem». És per això, que el diputat d'ERC creu que aquesta pregunta se l'haurien de fer a ells, «la nostra gent sempre va a votar» ha assegurat.

En relació amb el judici contra els encausats pels fets de l'1-O, ha indicat que els presos «són plenament conscients que la sentència ja està dictada» i ha manifestat que aquest serà un judici «no només a ells sinó a tota la democràcia i als drets civils de tots». Per últim, li han preguntat pel fet que no els deixessin entrar però que VOX sí que estigués present al judici: «Vox és l'acusació particular popular a aquest judici. És un judici que diuen que no és polític però hi ha un partit polític allí dins» ha declarat.  


Comentaris

envia el comentari