Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Rufián contesta amb ironia als que atribueixen l'ascens de VOX al sobiranisme

Ha utilitzat el conte 'El vestit nou de l'emperador' per criticar les acusacions que afirmen que el sobiranisme dona força a l'extrema dreta espanyola

Gabriel Rufián critica els que culpen l'independentisme del resultat de Vox a Andalusia
Gabriel Rufián critica els que culpen l'independentisme del resultat de Vox a Andalusia | CatalunyaDiari.cat

 

El sorprenent resultat de Vox a les eleccions andaluses d’aquest diumenge continua provocant reaccions de tota mena dins el panorama polític espanyol i català. Gabriel Rufián ha volgut contestar de manera metafòrica a una de les polèmiques sorgides, més concretament a la de  si l’independentisme català ha provocat l’actual apogeu de l’extrema dreta espanyola.

Enmig d’aquest debat que s’ha generat a les xarxes socials, el polític republicà ha fet referència, encara que no de manera totalment precisa,  a uns dels contes més coneguts de Hans Christian Andersen, ‘El vestit nou de l’emperador’. Destaca que culpar l’independentisme d'aquest fet és com quan «li van donar la culpa als nens que van avisar que el rei anava despullat».      

Rufián s’havia mostrat crític amb el paper de l’esquerra espanyola

El polític republicà havia iniciat aquesta polèmica unes hores abans, just després que es conegués l'amarga victòria del PSOE andalús i l'obtenció de 12 diputats del partit dirigit per Santiago Abascal. 

Amb unes paraules similars a les que ha escrit Carles Puigdemont, Rufián afirmava que van avisar que «l''A por ellos' era un 'A per tots' i que callar era col·laborar». En una crítica molt dura a l'esquerra espanyola, recordava que o «entenien que Catalunya serà la tomba del feixisme o ens passaran a tots per sobre»

Les xarxes li demanen que faci també autocrítica

Aquesta piulada de Gabriel Rufián ha tingut reaccions contraposades a Twitter. Alguns usuaris han reforçat amb arguments la idea plantejada pel diputat independentista. Altres, en canvi, l'han matisat i han demanat que ell també faci autocrítica.