Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, al ple de pròrroga de l'estat d'alarma

Rufián critica la postura de JxCat sobre l'estat d'alarma al Congrés

ERC i el PDeCAT ja han confirmat que votaran 'sí', però JxCat no es mulla, de moment

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, al ple de pròrroga de l'estat d'alarma
Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu a la tribuna del Congrés dels Diputats. | CatalunyaDiari

Pels volts de mitja tarda d'aquest dijous, 29 d'octubre, el Congrés dels Diputats votarà la pròrroga de l'estat d'alarma almenys fins el proper 9 de març, és a dir, per gairebé quatre mesos i mig. ERC i els quatre diputats del PDeCAT ja han anunciat des de fa dies que hi donaran suport, però per ara els quatre diputats de JxCat no s'han mullat i, de fet, en les darreres hores han fet acostaments a oposar-s'hi i votar 'no'. En aquest context, i tenint en compte que tot l'Estat passa per una situació sanitària molt complicada, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha criticat la indefinició de JxCat.

Rufián 'renya' JxCat, que podria trencar la unitat amb el PDeCAT

Ho ha fet des de la tribuna del Congrés, on els ha tocat el crostó per apuntar la possibilitat d'oposar-se a l'estat d'alarma. «Tenim molt poc marge per a la màgia, tenim un dia a dia duríssim que s'ha de gestionar al carrer i al Parlament i no a Twitter», ha etzibat Gabriel Rufián als quatre diputats 'puigdemontistes' del Congrés —Laura Borràs, Míriam Nogueras, Jaume Alonso-Cuevillas i Mariona Illamola.

En cas que finalment JxCat no hi votés a favor, trencaria la unitat que han mantingut en els darrers mesos amb el PDeCAT i escenificarien l'escissió que ja es va produir a nivell orgànic. Els quatre diputats del Partit Demòcrata —Ferran Bel, Sergi Miquel, Genís Boadella i Concepció Cañadell— es mantenen ferms en el suport al govern espanyol a la pròrroga de l'estat d'alarma.

Rufián treu pit d'haver aconseguit que Sánchez comparegui al Congrés cada dos mesos durant l'estat d'alarma

Rufián ha tret pit aquest dijous d'haver aconseguit que el president del govern espanyol comparegui cada dos mesos en seu parlamentària durant la vigència de l'estat d'alarma. Durant el debat per la pròrroga de l'estat d'alarma Rufián ha reclamat que les «presses per salvar la campanya de Nadal» no passin per davant de la salut com va passar el maig per «salvar l'estiu». «Reobrir en primavera per salvar l'estiu va ser la mort i el tancament a la tardor i hivern», ha argumentat. El republicà ha lamentat que una reobertura «massa ràpida» i un rastreig de cassos «massa lent» ha portat Espanya a ser un dels «pitjors països del món en la gestió de la covid-19».