rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Rufián crítica que Rajoy «ha legalitzat el feixisme» per guanyar les eleccions

L'independentista ha demanat respostes sobre la iniciativa de la ministra de Defensa d'ensenyar la cultura militar a les aules
Gabriel Rufián a la presentació del llibre d'Igor Meltxor | Twitter (@ERC_gracia)

 

Gabriel Rufián ha assistit a la presentació del nou llibre de l'analista polític Igor Meltxor, el qual parla del portaveu adjunt d'Esquerra Republicana al Congrés. En l'acte no només ha estat protagonista l'obra 'Gabriel Rufián. La voz de la calle', ja que no han faltat comentaris en relació a l'actitud de Rajoy i dels constitucionalistes, i del procés independentista. Les crítiques han estat el més destacat de l'esdeveniment, celebrat a l'auditori de la Biblioteca de Jaume Fuster.

 

«Forn, Junqueras i Cuixart estan a la presó perquè així Rajoy guanya les eleccions», així definia Rufián l'estratègia del líder popular per aconseguir sortir victoriós en els vinents comicis. A més, ha carregat contra l'Estat: «Espanya és una anomalia a Europa, és l'únic país que no va derrotar el feixisme sinó que el va legalitzar».

«El feixisme a les aules»

El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha remarcat que «no cal recordar el passat, perquè és el present», en relació a les mencions de l'Executiu al·ludint la dictadura del general Franco. Inclús, s'han posicionat en contra d'ensenyar la cultura militar a les aules, mesura que la ministra de Defensa vol que s'aprovi, i han equiparat aquesta iniciativa amb l'assignatura que s'impartia durant el franquisme sobre la «formació de l'esperit nacional».

 

Tots seran jutjats

Seguint la mateixa línia, els líders han defensat la llibertat dels «presos polítics» i han lamentat que tots els que participin en el procés independentista saben que, abans o després, «hauran de passar per l'Audiència Nacional». Bosch assegurava que entre tots s'està «desafiant el poder» per fer «justícia» i intentar que prevalguin «les llibertats i els drets».

Igor admira Rufián

L'escriptor del llibre ha defensat la «consciència de classe de Rufián» i l'admira per ser una persona que «diu les coses pel seu nom» i per les seves aptituds comunicatives que li permeten «connectar amb la gent normal». 

Comentaris