Rufián desmenteix que s’oposi frontalment a l’ultimàtum de Torra

El diputat d’ERC al Congrés qualifica «d’invent» una afirmació donada per ‘Vilaweb’

Gabriel Rufián en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats
Gabriel Rufián en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats | Cedida

L'ultimàtum que Quim Torra va donar aquest dimarts al govern de Pedro Sánchez ha revolucionat el panorama polític de l'Estat. Des de l'executiu espanyol van respondre ràpidament que no tenien cap intenció d'arribar a un acord per convocar un referèndum d'independència, mentre PP i Ciutadans reclamen que es torni a aplicar l'article 155 a Catalunya.

Per part dels independentistes, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va reconèixer que «havíem tingut l'oportunitat de parlar d'aquest tema en general, no tant al detall com ha estat exposat finalment», per afegir que ERC no podia garantir l'estabilitat al Congrés si no s'obria una nova etapa de diàleg amb el govern espanyol.

«Per ERC a Madrid només parla ERC a Madrid»

Un dia després, Gabriel Rufián ha volgut marcar distàncies amb l'ultimàtum de Torra: «Ho dic amb afecte i respecte, pel grup parlamentari d'ERC a Madrid només parla el grup». En unes declaracions al Congrés, el portaveu adjunt del partit republicà ha evitat posicionar-se a favor o en contra de l'ultimàtum, encara que ha recalcat que «els carrega el diable».

Tot i això, Rufián ha admès que «depèn de Sánchez que Catalunya li passi per sobre», recordant-li que «dues persones molt poderoses en el seu moment» van deixar el govern espanyol per la seva gestió del conflicte català, fent referència a Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría. «Tot va ser per Catalunya, així que depèn d'ell», ha insistit. «Si fiquen 20 anys de presó a Junqueras, que fem?», s'ha preguntat.

Desmenteix que estigui en contra del referèndum

Tot i no posicionar-se clarament sobre l'ultimàtum de Torra, el diari 'Vilaweb' ha assegurat que «s'oposa frontalment», un titular que no ha agradat gens a Rufián. Així ho ha fet saber a través del seu compte de Twitter, on ha retuitejat la notícia del mencionat diari amb una paraula que no dona peu als dubtes: «Invent». Sembla doncs, que el diputat d'ERC no vol que parli en nom del seu grup parlamentari, però que no veu amb mals ulls aquest ultimàtum.


Comentaris

envia el comentari