Gabriel Rufián, expulsat del Congrés per una disputa amb Borrell

Els membres d'ERC, en veure la decisió de Pastor, han optat per abandonar l'hemicicle

Gabriel Rufián, al Congrés dels Diputats
Gabriel Rufián, al Congrés dels Diputats | CatalunyaDiari.cat

Ana Pastor ha expulsat Gabriel Rufián del Congrés per una disputa amb el ministre Josep Borrell. En veure la directriu de la presidenta de la Cambra, els membres d'Esquerra Republicana han optat per abandonar l'hemicicle. 

El diputat republicà al Congrés ha dit a Borrell que li haurien de fer «vergonya» alguns dels comentaris proferits en contra de Junqueras i Romeva, i ha estat en aquest context quan ha començat la picabaralla. «Vostè és el ministre més indigne de la democràcia espanyola. Vostè és un 'hooligan'un militant de Societat Civil Catalana, una vergonya per al seu grup parlamentari. Li demano que dimiteixi», ha etzibat el mateix Rufián. 

Just després, segons ha explicat Rufián a 'Rac1', ha dit «feixista» a Girauta perquè aquest els havia dit «colpistes». Finalment, Rufián ha al·legat: «A mi m'han expulsat per aixecar-me a la bancada, que és el mateix que havien fet la totalitat dels diputats del PP». 

Rufián: «Borrell ens ha insultat»

Finalment, Rufián ha seguit al peu del canó per explicar: «Tothom sap al Congrés que en Borrell és un mentider, abans ens ha insultat. Només espero que la premsa li compri el discurs». 

Borrell diu que l'han escopit

Moment en el qual els diputats d'ERC han optat per abandonar el Congrés
Moment en el qual els diputats d'ERC han optat per abandonar el Congrés | Twitter

 

«Sortia una línia de diputats que acompanyava al senyor Rufián i un d'ells s'ha girat per escopir-me», ha comentat el ministre d'Afers Exteriors als passadissos del Congrés mentre al·legava: «No en faré anatomia, però ho han fet». 

A la bancada del Congrés, d'altra banda, Rufián ha explicat: «A l'hemicicle s'argumenta amb la paraula, no és l'espai on s'escup als diputats».


Comentaris

envia el comentari