Rufián surt en defensa de Marta Rovira: «És a l’exili per culpa dels lladres i carcellers que es barallen per presidir el PP»

Rufián s'ha referit al seguici de noms que surten per succeir Mariano Rajoy

Gabriel Rufián, en un acte d'Esquerra Republicana a Santa Coloma de Gramenet
Gabriel Rufián, en un acte d'Esquerra Republicana a Santa Coloma de Gramenet | CatalunyaDiari.cat

Gabriel Rufián ha tornat al centre de la diana. El diputat d’Esquerra Republicana al congrés ha aprofitat la pugna interna al Partit Popular per presidir la col·lisió després de l’adéu de Mariano Rajoy per assegurar que han estat els mateixos membres d’aquest partit els qui tenen la «culpa» de la fuga a l’estranger de Marta Rovira.

Soraya Sáenz de SantamaríaMaría Dolores de Cospedal, per exemple, ja han explicat que presenten la seva candidatura a comandar la regeneració del partit i Rufián no ha volgut perdre l’ocasió per etzibar-los-hi una contundent clatellada. «Els qui avui diuen ser ‘la primera Secretaria General d’un partit’ s’obliden de Marta Rovira. La nostra responsable i a molt d’orgull Secretaria General».

Clatellada al PP en record de Marta Rovira

Marta Rovira va sorprendre tothom quan va optar per abandonar Catalunya, el 23 de març de 2018. L’endemà de la investidura fallida de Jordi Turull i el mateix dia que s’havia de presentar davant el jutge Pablo Llarena per ser considerada un dels braços executors de la culminació del procés.

En aquest context, doncs, el seu company a la col·lisió republicana Gabriel Rufián ha volgut tenir una menció especial per Rovira explicant que aquesta va haver d’exiliar-se a Suïssa l’exili «per culpa dels mateixos lladres i carcellers expulsats de la Moncloa i que avui es barallen per presidir el PP».         

Marta Rovira, als passadissos del parlament de Catalunya
Marta Rovira, als passadissos del parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Rufián aprofita la guerra oberta després de l’adéu de Rajoy

Rufián ha tornat a posar el dit a la nafra del PP. Entre el 20 i el 21 de juliol es decidirà qui succeirà Mariano Rajoy al capdavant del partit i ha estat per això que han estat diversos els membres del partit que s’han postulat per presidir la col·lisió.

Soraya Sáenz de Santamaría —qui aquest matí afirmava que era candidata a presidir el partit— se suma als noms de María Dolores de Cospedal, José Manuel García Margallo, Pablo Casado, José Ramón García Hernández i José Luis Bayo.

Soraya Sáenz de Santamaría, en una imatge d'arxiu
Soraya Sáenz de Santamaría, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Feijoó, un dels favorits a ser el relleu de Rajoy, va assegurar ahir que finalment no es presentaria a les eleccions generals del Partit Popular perquè «no puc fallar als gallecs perquè seria fallar-me a mi mateix. Sóc president de la Xunta perquè una majoria de ciutadans ho ha decidit així a les urnes».


Comentaris

envia el comentari