Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián el 23 de gener de 2020

Rufián creu que no va haver-hi «mala fe» a La Moncloa en ajornar la taula de negociació

«Van fer una lectura equivocada. Només els faltava informació» ha assegurat

Gabriel Rufián el 23 de gener de 2020
Creu que no va haver-hi «mala fe» a La Moncloa en ajornar la taula de diàleg | EP

Gabriel Rufián, creu que La Moncloa no va actuar amb «mala fe» quan, inicialment, va decidir ajornar fins després de les eleccions catalanes la taula de diàlegque havien pactat amb els republicans, una decisió que va rectificar tot just unes hores després

Així ho ha defensat en una entrevista aquest matí a la 'Cadena SER', on ha expressat: «Van fer una lectura equivocada. Només els faltava informació». A més, també ha celebrat que es pogués solucionar i que s'hagi respectat un espai de diàleg importantíssim. De fet, va ser precisament  l'empipament d'ERC el que va portar l'executiu de Pedro Sánchez a rectificar la seva posició inicial i a anunciar que finalment sí que es constituiria la taula amb el Govern abans dels comicis.

L'executiu de Sánchez volia endarrerir la mesa

L'executiu central va manifestar en una primera nota, que esperava «poder iniciar el diàleg» quan s'haguessin celebrat els comicis a Catalunya i quan s'hagués constituït el nou Govern, un anunci que ERC no va trigar a denunciar perquè ho considerava un incompliment flagrant del seu acord d'investidura amb el PSOE.

«La part negativa és que ens en vam assabentar per la premsa. Ja era una mala manera de començar», ha apuntat el polític català, que es va reunir dijous amb Pedro Sánchez per traslladar-li el malestar de la seva formació. «Crec que La Moncloa fa una lectura equivocada i considera que s'ha d'ajornar tot», apunta, «els faltava informació i vam voler ser útils i reivindicar els pactes».

El republicà tampoc ha volgut pronunciar-se sobre els terminis en què ha de moure's la taula: «Convé recordar que no s'ha constituït perquè els gabinets dels presidents estan parlant. Això ja és positiu, i seria irresponsable posar-hi més pressió».

També et pot interessar...