Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Rufián

Rufián preveu una sentència «dura» i eleccions al Parlament el febrer del 2020

El portaveu de la formació al Congrés aposta per Tardà com a candidat d'ERC

Imatge arxiu Rufián
Rufián preveu eleccions el febrer del 2020   | Cedida

 

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, considera que Catalunya anirà a unes noves eleccions a principis de l'any vinent després d'una sentència del judici contra el procés que augura «dura». Concretament, en una entrevista a 'Eldiario.es' preveu eleccions el febrer del 2020, i aposta per Joan Tardà  com a cap de llista dels republicans a la Generalitat. Rufian entén que  el futur de Catalunya «passa per un 3 d'octubre», un dia en el qual semblava «que tot era possible». Així, entén que la resposta a la resolució judicial adversa passa per «paralitzar el país de manera continuada», gestionar la «frustració» i «fer política». 

En aquest sentit, Rufián ha lamentat que no esperen «cap racionalitat per part de la justícia espanyola» i que no confien que deixin sortir Oriol Junqueras de la presó per anar al Parlament Europeu. Segons el portaveu d'ERC al Congrés, Junqueras és conscient que la sentència serà dura i els presos asseguren que «s'ho volen cobrar políticament». «I, de moment, ho estan fent», rebla. 

ERC ha obtingut la victòria a Catalunya
Rufián s'ha referit a Carles Puigdemont com a «president legítim» | CEDIDA

 

Podem hauria de fer una «reflexió interna»

En la mateixa entrevista, Rufian es refereix a Carles Puigdemont, que qualifica de «president legítim», i que considera que el seu futur passa per «continuar representant una part de l'independentisme que, agradi més o menys, és imprescindible; el centredreta liberal conservador català que està en aquest procés».

Rufián també considera que Podem hauria de fer una «reflexió interna», especialment a Catalunya després dels darrers resultats electorals, i donar suport a un govern del PSOE sense exigir un ministeri. «Haurien de tenir por a una repetició d'eleccions», augura, alhora que creu que el partit liderat per Pablo Iglesias és un «món en descomposició amb enormes contradiccions». «Em sembla una mica testosterònic per part d'alguns dir 'a mi m'és igual'», en referència a una repetició electoral.

També et pot interessar...