Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Rufián

Rufián insta Puigdemont a no tornar a Espanya

Des d'ERC no volen que hi hagi més líders independentistes presos

Rufián
Rufián ha recordat que les municipals a Barcelona les va guanyar ERC amb Maragall i no pas Colau   | CatalunyaDiari.cat

 

Gabriel Rufián ha instat aquest dilluns a Carles Puigdemont a no tornar a Espanya perquè «si ve serà detingut» i des d'ERC no volen que hi hagi més líders independentistes presos. «Si el president legítim ve a Espanya, segurament, serà detingut i nosaltres no volem que detinguin a ningú més», ha assegurat en una entrevista a RNE.

Aquestes declaracions arriben després que Puigdemont i Comín asseguressin el passat divendres «saber el que han de fer» per acreditar-se com a diputats a Estrasburg. Rufián ha dit que  l'expresident és «plenament conscient que si trepitja territori espanyol, serà injustament detingut». Per tant, es manté la incògnita de com gestionarà la seva acreditació com a eurodiputat, ja que està citat per la Junta Electoral Central el pròxim 17 de juny a Madrid per a recollir la seva acta.

No té «ni idea» de què decidirà fer Junqueras

Qüestionat per la situació d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, diputat al Congrés i senador, respectivament, que podrien renunciar a les seves actes per acudir al Parlament Europeu, Rufián ha reconegut no tenir «ni idea» del que decidiran. No obstant això, sí que ha deixat clar que tots dos «es van conèixer a Brussel·les, els encanta la política europea i són molt europeistes», per la qual cosa ha apuntat que «potser per aquí va el seu futur».

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

Contrari a un pacte «antinatura» entre Colau i Valls

Rufián ha titllat d'«antinatural» que l'alcaldessa en funcions de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, pugui revalidar el càrrec amb els vots de regidors de Barcelona pel Canvi-Cs, la plataforma municipal de l'ex-primer ministre francès Manuel Valls. Ha apel·lat doncs al passat d'activista de Colau i ha qüestionat que «accepti els vots d'un tipus que va desnonar 10.000 persones al seu país», en referència a les deportacions d'immigrants que va efectuar el govern francès quan Valls era ministre d'Interior.

Sobre els pactes per formar govern a Espanya, ha rebutjat repetir els comicis perquè «seria donar una nova oportunitat al feixisme». Ha recordat que ERC i Ernest Maragall van ser la primera força a les eleccions  a Barcelona i ha lamentat que «sembla que Ada Colau hagi guanyat» i que els republicans vulguin «usurpar el seu tron de ferro». «La normalitat seria configurar un govern d'esquerres que sumi 20 regidors i la resta és antinatura», ha dit Rufián, que ha apostat per un executiu que sumi ERC i BComú.

També et pot interessar...