Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Gabriel Rufián i Carles Puigdemont

Rufián dispara contra Puigdemont: «El tarat és qui va proclamar la independència»

Rufián no es mossega la llengua i diu «tarat» a Puigdemont per haver proclamat la independència

Sí, continua l'estira-i-arronsa entre ERC i Junts. Bé, qualificar-ho d'estira-i-arronsa és ser generosos, perquè és una lluita sense treva. El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha qualificat a l'expresident de la GeneralitatCarles Puigdemont de «tarat» per haver proclamat la independència. 

En una entrevista a Planta Baixa de TV3 Rufián ha estat preguntat pels seu premi a 'millor parlamentari 2.0' i per si es penedia d'alguna piulada del passat, concretament el tuit sobre les 155 monedes de plata que va publicar a l'octubre del 2017. 

«Dir que no l'has cagat a la xarxa és mentir. Ara, dir que per un tuit meu es va declarar la independència és de tarat, però tarat és qui la va proclamar, no qui va publicar el tuit», ha etzibat.

Imatge de Carles Puigdemont en una compareixença a l'Alguer.
Carles Puigdemont, titllat de 'tarat' per Rufián. | EP

Llença la pedra i amaga la mà

El president d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat «disculpes» per les declaracions «molt desafortunades» que ha fet qualificant de «tarat» a l'expresident Carles Puigdemont per haver proclamat la independència. 

«Demano disculpes a qui s'hagi pogut sentit ofès començant per Puigdemont, Pere Aragonès i Oriol Junqueras. Crec que es podia explicar de maneres molt diferents i jo ho he explicat de la pitjor manera. O sigui que perdó», ha afegit en declaracions des del Congrés. 

Rufián ha admès que s'ha equivocat després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, l'hagi desautoritzat dient que «discrepa absolutament» de les paraules de Rufián.

Aragonès desautoritza Rufián 

«No només no hi estic d'acord, sinó que en discrepo absolutament». El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha desautoritzat amb aquestes paraules el president d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que aquest dimecres al matí ha dit «tarat» a l'expresident Carles Puigdemont per haver proclamat la independència. 

Durant la sessió de control al Parlament, el president del grup de Junts, Albert Batet, ha preguntat a Aragonès si «comparteix que les persones que van fer possible la declaració d'independència com el president Puigdemont són uns tarats?». 

Aragonès ha respost amb contundència que no, i ha afegit que les paraules de Rufián «tindran una explicació si no una correcció».