Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián, diputat d'ERC

Rufián rebutja les declaracions de Budó: «Nefastes, no les comparteixo»

Rufián veu «imprudent» abordar la reconstrucció en una comissió

Gabriel Rufián, diputat d'ERC
L'exparella de Gabriel Rufián, de la mà d'un simpatitzant de VOX | EFE

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha considerat «imprudent» que l’espai per abordar la reconstrucció sigui una comissió parlamentària: «La millor manera que un tema mori és fer una comissió parlamentària», ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a TVE.

Segons Rufián, és «una pena» perquè «un tema tan enorme» s’hauria d’abordar en un altre espai i no «com si fos qualsevol altre tema». Tanmateix, Rufián ha dit que «segurament» hi seran igualment però ha opinat que s’haurà de reconduir: «La realitat ens passarà per sobre», ha dit.

Rufián respon la consellera Budó

D’altra banda, el republicà ha rebutjat les declaracions de la portaveu del Govern, Meritxell Budó: «Nefastes, no les comparteixo. A mi no m’escoltaran mai dir alguna cosa així». Budó va afirmar que una Catalunya independent hauria gestionat millor la crisi del coronavirus i no s’haurien produït tantes morts. Rufián ha tornat a criticar que l’Estat hagi optat per la «recentralització» que veu «cada cop més absurda» i ha opinat que cal començar ja a fer una desescalada «asimètrica».

Tot i això i la «bunquerització» que retreu a l’executiu espanyol, Rufián ha dit que ERC «intentarà ser el màxim responsable possible fins al final». Rufián ha recordat que la proposta per a la reconstrucció va començar «malament» amb la proposta de reeditar els Pactes de la Moncloa, els ha tornat a rebutjar i ha insistit en uns pactes integrals per a la vida.