Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rufián es decanta per «no bloquejar» la investidura de Sánchez

Rufián veu «molt remota» la possibilitat d'un 'sí' a Sánchez

El republicà podria decantar-se per «no bloquejar» la investidura del socialista

Rufián es decanta per «no bloquejar» la investidura de Sánchez
Rufián es decanta per «no bloquejar» la investidura de Sánchez | Cedida

 

Aquest divendres Esquerra Republicana celebrarà una reunió per decidir quina és la seva posició respecte al debat d'investidura. No obstant això, alguns dels membres del partit deixen entreveure cap a quin sentit anirà el seu vot. 

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va manifestar ahir que el partit podria decantar-se per «no bloquejar» la investidura  del president del govern en funcions, Pedro Sánchez. Aquest fet es traduiria amb una  abstenció per part de la formació, ja que ha donat per pràcticament descartada la possibilitat d’un ‘sí’ en aquesta votació, malgrat que una de les possibilitats que brinda l’aritmètica permetria que Sánchez fos investit en segona ronda dijous amb els vots del Grup Socialista, ERC, PNB, Bildu, Compromís i PRC encara que PP, C's i VOX votessin en contra i Podem, JxCat i CC s’abstinguessin. En aquest sentit ha assenyalat que la possibilitat que finalment es decantessin per un 'sí' és «molt, molt remota».

Gabriel Rufián es va reunir amb Adriana Lastra el passat dissabte
Gabriel Rufián es va reunir amb Adriana Lastra el passat dissabte | Cedida

 

La posició d'ERC contrasta amb la de JxCat

Rufián va valorar satisfactòriament la seva reunió amb la portaveu socialista, Adriana Lastra, i va assegurar que  «per nosaltres no serà» perquè considera que tots sortiran perdent si finalment s'arriba a fer una repetició electoral el pròxim 10 de novembre. 

La posició de «no bloquejar» per la que optaran, segurament, els republicans, contrasta amb aquella que han manifestat tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com la portaveu de JxCat, Laura Borràs.  Torra reclama que per facilitar la investidura de Sánchez s'ha de parlar d'autodeterminació mentre que Borràs ha manifestat que ara per ara el seu és un 'no' a la investidura. 

També et pot interessar...