IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rufián s'arrisca de nou al Congrés després de l'advertència d'Ana Pastor

Ahir mateix, va ser cridat al seu despatx pel controvertit assumpte de les manilles

Gabriel Rufián saca unas esposas en el Congreso

Gabriel Rufián treu unes esposes al Congrés | Cedida

Gabriel Rufián s'ha format un nom més enllà de les fronteres catalanes per la seva particular forma de defensar les seves ideologies polítiques. Mordaç, contundent i sense cap classe d'embuts, el diputat d'ERC tendeix a ser el centre d'atenció, rebent crítiques, freqüentment, per les seves ocurrències, com la de portar unes manilles per il·lustrar els seus plantejaments polítics. 

  

  

Ahir, sense anar més lluny, aquest diari va comentar la picabaralla que va protagonitzar amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, qui amb motiu, precisament, dels l'obecte en qüestió el va citar per advertir-lo del seu controvertit comportament.

Qüestionant l'esperit democràtic de l'executiu

En aquesta ocasió, el diputat ha tornat a protagonitzar un cara a cara amb el president de l'executiu, Mariano Rajoy, contra el qual ha carregat durament. Rufián li ha preguntat, en la sessió de control, si el govern respectarà els resultats que derivin de les eleccions que tindran lloc el 21 de desembre. La seva pregunta, que no podia ser més directa, deia: «el 21 de desembre es comportaran com a carcellers o com a demòcrates?».
 

Seguidament, el polític afegia un seguit de preguntes, carregades d'ironia i intenció. Així, plantejava: «No el veurem recollint signatures? no veurem a aquesta espècie de la caverna, Pablo Casado, acordant-se de Lluís Companys? no veurem a la senyora De Cospedal cridant a files a l'exèrcit? no veurem a polítics catalans a la presó?», preguntava en clau de si el seu partit guanyava les eleccions de Catalunya.
 

A aquestes preguntes li va afegir les següents: «No el veurem i a la seva marca blanca, vermella i taronja facilitar la fugida d'empreses? No el veurem aplicar un article de la Constitució, el 155, en lloc d'aplicar el 47 i el 128, que són molt més bells?». 

Com a rèplica, el president del govern li va respondre que amb la seva altivesa defensés que les eleccions de desembre eren «il·legítimes», però així i tot opti per presentar-se. «Convindria que fos capaç d'explicar-ho», li etzibava.

Al final del seu al·legat, com recull 'El Español', Rajoy sentenciava que, si es donava l'hipotètic que si els independentistes guanyaven els constitucionalistes, «solament ha de governar, respectar la legislació en vigor, els drets de les minories i cuidar l'economia dels ciutadans de Catalunya».
 

D'altra banda, com informa 'Público', Rufián es va reunir ahir a la tarda amb Ana Pastor, presidenta del consell, i en mitja hora va ser advertit pel polèmic assumpte de les manilles. La presidenta va tractar d'aconseguir que Rufián comprengués l'essencial de guardar les formes i el respecte durant el desenvolupament de les sessions parlamentàries, a fi de salvaguardar la imatge de la institució.

No obstant això, si s'ha de jutjar per la contundència i les formes de la seva intervenció d'avui, el diputat d'ERC sembla haver fet cas omís de l'advertència i, de fet, només sortir de la reunió, en ser preguntat sobre aquesta, es va limitar a respondre amb un curt i despreocupat: «tot bé».


Comentaris

envia el comentari