Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián, diputat d'ERC

Rufián es va quedar sol defensant l'abstenció d'ERC a la pròrroga de l'estat d'alarma

Només va rebre el suport de la diputada a Madrid Maria Dantas i de l'exportaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà

Gabriel Rufián, diputat d'ERC
Gabriel Rufián es va quedar pràcticament sol defensant l'abstenció en la pròrroga del decret d'alarma. | EFE

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, es va quedar pràcticament sol en el si de la seva formació quan, dilluns, es va debatre la posició del partit respecte a la pròrroga de l'estat d'alarma que s'ha de votar al Congrés aquest dimecres. Rufián defensava que ERC es mantingués en l'abstenció, però només va rebre el suport intern de la també diputada a la Cambra Baixa, Maria Dantas; i del seu ex company Joan Tardà, ara militant ras.

El gir d'ERC

A la reunió de la direcció del partit el passat dilluns a la tarda va cristal·litzar el gir dels republicans en qüestió d'un mes: de votar favorablement a l'estat d'alarma a, aquest dimecres, votar-hi en contra al costat de JxCat, la CUP i Vox. Diumenge a la tarda, Pedro Sánchez va contactar amb el coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en una trucada que no va agradar gens al dirigent republicà: segons recull 'eldiario.es', malgrat les bones paraules, Sánchez no va fer cap concreció en la línia de la descentralització reclamada per ERC.

Ho va acabar de rematar el posicionament del president del partit, Oriol Junqueras, que el matí de dilluns va reunir-se amb una advocada a la presó de Lledoners  i va fer arribar la seva contundent crítica a la gestió de la pandèmia que està duent a terme el govern espanyol. Després de l'avís que el mateix Rufián  va fer des del Congrés el 22 d'abril, la direcció d'ERC va optar de forma gairebé unànime passar al 'no' a la pròrroga de l'estat d'alarma, amb la consellera Alba Vergés i el diputat Josep Maria Jové  com a més clars defensors d'aquesta posició.

Rufián ho defensarà al Congrés malgrat la seva incomoditat

Rufián defensarà aquesta postura aquest dimecres en seu parlamentària, malgrat la seva incomoditat i malgrat les trucades de Carmen Calvo a Pere Aragonès  a darrera hora d'aquest dimarts per intentar convènce'l d'un canvi de postura. Rufián, al seu torn, se sent molest perquè considera que el grup de Madrid hauria de ser autònom i prendre les seves pròpies decisions. Creu que el 'no' llença per la borda la imatge treballada el darrer any de partit responsable i soci fiable del govern. Des d'ERC  li recorden, segons 'eldiario.es', que les decisions no es prenen a Madrid, sinó al partit.