Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rufián

Rufián revela el seu sou i cobra 3.000 euros més que Sánchez

El diputat d’ERC ha pagat 27.292 euros d’IRPF

Rufián
Gabriel Rufián cobra 3.000 euros més que Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

Surt a la llum el sou de  Gabriel Rufián i les dades sorprenen perquè suma 3.000 euros més que el president del govern Pedro Sánchez. L’any 2016 el diputat va arribar al Congrés i en aquell moment va declarar 7.159 euros procedents del Fons de Garantia Salarial (Fogasa). Tanmateix, en tancar el 2018, ha ingressat 85.719 euros  per la seva activitat política.

Rufián cobra 3.000 euros més que Sánchez

Així ho ha avançat ‘El Mundo’, on assenyalen que des d’ERC han explicat que «tots els seus fons procedeixen de l’activitat parlamentària, no cobra res del partit». És a dir, aquesta suma de diners procedeixen íntegrament dels fons públics de l’Estat espanyol. Una xifra que s’obté gràcies als 2.981 euros bruts mensuals que cobra per ser diputat, però que és més gran en sumar el que guanya per ser portaveu d’ERC, per la seva participació en comissions i per viure a Catalunya.

Segons el règim econòmic i ajudes del Congrés, els diputats de circumscripcions diferents a Madrid reben 1.921 euros per cobrir despeses, per tant, són uns diners que no han de tributar, és a dir, estan lliures d’impostos. En aquest sentit, el salari brut de Rufián és una mica més elevat que el de  Sánchez, qui  cobrarà 82.978,56 euros, segon el Decret de Retribucions d’Alts Càrrecs aprovat al desembre.

Per altra banda, el diputat d’ERC ha inclòs en la seva declaració de béns el que rep com a diputat, tot i no ser obligatori, i en ella s’observa l’increment dels seus estalvis. El 2016 tenia 4.220 euros en un compte corrent, en la seva darrera declaració hi consten 16.834 euros. A més a més, l'any 2018 Rufián ha comprat una casa de la qual declara el 50% i finament  d’IRPF ha pagat 27.292 euros, que correspondrien a haver ingressat uns 90.000 euros.

També et pot interessar...