Gabriel Rufián revoluciona les xarxes al compartir unes imatges de l’1-O

Durant el primer aniversari del referèndum de l’1-O, el diputat d’ERC ha participat intensament a través del seu compte de Twitter

Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu
Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu | EFE

Avui, dilluns 1 d’octubre, és el primer aniversari del referèndum il·legal que va tenir lloc a Catalunya i Gabriel Rufián, diputat d’ERC, ha volgut compartir a través del seu compte de Twitter un petit resum de com es va viure aquella jornada històrica.

Rufián ha compartit un vídeo on es poden veure diversos ciutadans enfrontant-se contra els antidisturbis i on un home es defensa amb unes contundents paraules: «El meu pare és de Jaén. Jo sóc de Jaén. Vosaltres sou d’Andalusia. Volem votar, res més. No volem fer mal a ningú. No ens feu mal a nosaltres».

Un tuit que ha revolucionat l’1-O

D’aquesta manera Gabriel Rufián ha volgut resumir els esdeveniments que van tenir lloc durant l’1-O de ja fa un any: «Heus aquí la seva derrota, heus aquí la nostra victòria». En qüestió d’unes hores gairebé ha sobrepassat els 9.000 ‘m’agrada’ i els 4.000 ‘retuits’.

Sense cap mena de dubte, les respostes no s’han fet esperar i a hores d’ara compta amb més de 575 comentaris entre els quals es poden trobar alguns a favor i d’altres en contra, creant d’aquesta manera moltes discussions llarguíssimes entre ambdues parts. Per exemple la que comença amb el primer missatge que apareix en el fil del tuit que ha compartit Rufián: «És una de les victòries més inútils de la història, llavors».

Al que ràpidament se li han afegit moltíssimes respostes: «Ho dius perquè no van trobar les urnes o perquè vam poder votar?», «No, ho diu per la vostra república, que és més falsa que el matrimoni de Michael Jackson». O altres comentaris en contra com «un bon refrany castellà diu... 'Somiava el cec que veia i somiava el que volia'» o «15 octubre 1940. Aquí es va acabar la vostra ‘victòria’». O a favor, «Tot el meu suport als Demòcrates Catalans que lluiten contra el sistema Nazi-anal Catòlic. Visca la República».

Però, Gabriel Rufián ha volgut anar més enllà i en qüestió de dues hores ha tornat a publicar un altre tuit on es poden veure les imatges d’una de les multitudinàries marxes que s’han estat fent durant el dia d’avui per l’aniversari de l’1-O: «Carcellers, no teniu suficients televisors per enganyar-nos».


Comentaris

envia el comentari