Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián ha estat sempre un personatge mediàtic i polèmic

Rufián titlla VOX de «salvatges» per oposar-se a la llei de violència masclista

El diputat d’ERC ha assegurat que són «drets humans» i no pas «ideologies o sigles»

Més reaccions contra la posició que ha pres VOX respecte al pacte entre el PP i C’s a Andalusia. Ara és el torn del diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha titllat aquest dijous VOX de «salvatges»  i ha assegurat que la posició del partit contra la llei de violència masclista és una «salvatjada».

Segons Rufián, els de VOX són «salvatges»

Durant una entrevista al programa 'Al Rojo Vivo' de la Sexta, Rufián ha fet una crida als demòcrates a «unir-se» i fer un «front antifeixista». A més a més, el polític republicà ha considerat que «no s’ha de parlar d’ideologia, sinó de Drets Humans» i ha assegurat que tothom s’ha «d’ajuntar contra aquesta gent perquè són salvatjades», referint-se a la postura que ha pres el partit ultradretà contra la llei de violència masclista.

Per una altra banda, Rufián ha admès que per l'independentisme és més favorable un govern liderat pel PSOE que no un per PP, C’s i VOX, però, per l’altra, ha lamentat que contínuament els estiguin reclamant gests i que Pedro Sánchez «no n'hagi fet cap».

Rufián exigeix a Sánchez que faci de «socialista i obrer»

Pel que fa al projecte de pressupostos generals de l'Estat,  Rufián ha assegurat que ERC no hi pot donar suport perquè no poden «legitimar» un govern que «no ha fet res» davant d'una situació «injusta»  amb polítics catalans empresonats i a l'estranger.

A més a més, el diputat d’ERC també ha afegit que  el discurs del president espanyol durant el debat monogràfic sobre Catalunya el passat desembre, que va mostrar-se «innecessàriament dur» amb l'independentisme, va demostrar que Sánchez «no té ganes d'aprovar els comptes».

En aquest sentit, Rufián ha exigit que el president del govern espanyol «deixi d’acontentar la dreta i faci de socialista i obrer». No obstant això, el republicà ha evitat pronunciar-se sobre si el grup parlamentari finalment permetrà la tramitació dels comptes.