URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Rull denuncia que el van «maltractar» a la presó de Navalcarnero

L'ex conseller considera que diàleg i embat no són contradictoris sinó «necessàriament complementaris»

Imatge dels polítics presos a Lledoners
Els polítics i líders socials del procés empresonats a Lledoners. | Òmnium Cultural

L'ex conseller Josep Rull ha denunciat que els funcionaris de la presó de Navalcarnero el van «maltractar moltíssim» quan va arribar sol al centre penitenciari. En una entrevista a RAC1 gravada des de Lledoners, Rull ha explicat que el seu pas per la primera presó forma part d'un llibre que publicarà per Sant Jordi amb el títol 'Un dia d'octubre i dos poemes. Quan l'esperança venç la por', en què escriu amb primera persona del singular com va viure l'1-O, la declaració unilateral d'independència, la presó i fins que li comuniquen la sentència.

Maltractaments a la presó de Navalcarnero, segons Rull

Entre altres exemples, Rull explica que un funcionari de la presó li va dir: «Se us ha acabat la tonteria, catalans. Us podrireu a la presó per traïdors». Rull explica diferents exemples del maltractament que assegura haver rebut a la primera presó on va arribar sol, ja que els altres polítics presos van anar a altres centres penitenciaris.

Segons l'ex conseller, després que li fessin la fotografia per registrar-lo a la presó, un funcionari li va dir que passarien la fotografia als telenotícies perquè tots els espanyols veiessin la cara de «traïdors» i que es va mofar de com havia quedat a la foto.

Rull defensa Perpinyà i el diàleg

En un altre ordre de coses, Rull també ha defensat que l'acte de Perpinyà de dissabte reforça que hi ha un «pleit polític» i dona «més fermesa» als que seuen a la taula de diàleg amb l'Estat. Per a l'ex conseller, «diàleg i embat» no són contradictoris sinó «necessàriament complementaris». De fet, segons Josep Rull, el diàleg és un instrument i no un objectiu i ha afegit que «el diàleg està bé si compleix l'objectiu».

En aquest context, s'ha mostrat «molt escèptic» sobre les possibilitats de la taula de diàleg. Rull també ha defensat que s'ha de treballar per reforçar les institucions, per a un full de ruta unitari «sense terminis impossibles ni plantejaments maximalistes» i per la mobilització al carrer. Rull ha dit que el diàleg no és una «enganyifa» sinó una «eina fonamental per arribar a objectius potents» tot i que ha afegit que el diàleg s'ha de transformar amb negociació i que ha tenir «elements tangibles».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari