Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat

Rull i Forn donen suport a Calvet en les primàries de JxCat

Laura Borràs perd, d'aquesta forma, el suport de dos consellers del govern de l'1-O

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat
Calvet ha rebut el suport dels exconsellers Rull i Forn. | ACN

Setmana decisiva a Junts per Catalunya: la formació de Carles Puigdemont triarà en unes eleccions primàries a partir del proper dissabte el seu presidenciable per a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer. La disputa serà entre Laura Borràs i Damià Calvet, amb un tercer candidat, Jordi Ferrés, que manté ben poques opcions. Aquest cap de setmana, Calvet ha sortit reforçat per iniciar els darrers dies de campanya, amb el suport explícit de dos consellers del Govern de l'1-O cosa que, de retruc, suposa que Laura Borràs no en tindrà el suport.

Josep Rull i Quim Forn, amb Damià Calvet

Els exconsellers Josep Rull i Quim Forn, empresonats a Lledoners que gaudeixen d'un permís aquest cap de setmana, han expressat aquest diumenge el seu suport al conseller de Territori, Damià Calvet, com a candidat a les primàries de JxCat. En un acte telemàtic, per via 'Zoom', tots dos li han fet costat i han defensat «governar amb mentalitat d'estat» per guanyar la independència. Calvet ha dit que la següent victòria ha de ser guanyar el 14-F i aleshores «fer un govern fort per seguir sumant victòries amb confrontació intel·ligent». Com ja va expressar Calvet en una entrevista a 'El Periódico', també Rull ha considerat que l'expresident Carles Puigdemont ha de ser cap de llista de JxCat a les eleccions.

«Qui lidera aquest partit és Puigdemont», ha argumentat Rull. Amb tot, ha dit que se sentirà «còmode i segur» si Calvet acaba guanyant les primàries perquè té «moltes hores de vol i la capacitat d'entendre que de la independència se'n pot parlar, però cal construir-la». Forn ha dit que cal il·lusionar la ciutadania perquè vagi a votar el 14-F i «mantenir, com sigui, la majoria independentista». D'altra banda, ha demanat deixar l'«autoflagel·lació i tanta autocrítica» i, tot i que ha reconegut que «hi ha coses que no s'han fet bé», ara l'independentisme suma «més gent que mai».

Després de les tensions al Govern entre JxCat i ERC, Calvet ha admès que hi ha hagut «errades» que no s'han de repetir. Ha reiterat que és «imprescindible» que després dels pròxims comicis els independentistes estiguin al Govern i que JxCat en sigui la «peça central», perquè si no, «poden passar altres coses». A l'acte, la dona de Jordi Turull, Blanca Bragulat, ha reclamat una llei d'amnistia i Calvet s'ha compromès a treballar per articular-la amb la resta de forces sobiranistes.