Rull a Llarena: «Estic aquí perquè vam guanyar les eleccions»

Surten a la llum les declaracions que l'exconseller va fer davant el jutge el passat mes d'abril

Josep Rull, al Parlament
L'exconseller Josep Rull en una imatge al Parlament | CatalunyaDiari.cat

Josep Rull té clar perquè es troba tancat a la presó: «Soc aquí perquè els sobiranistes vam guanyar les eleccions». Això és el que li va dir a Pablo Llarena en la declaració que va fer el passat mes d'abril i que ara ha publicat Catalunya Ràdio. Aquest és el motiu del «canvi de plantejament tan brusc i tan radical» que va prendre el magistrat, tornant-lo a empresonar per segons vegada el 23 de març, tres mesos després de deixar-lo en llibertat.

Acusa la justícia d'estar polititzada

D'altra banda, Rull també carrega contra la falta de separació de poders, recordant que l'aleshores ministre Rafael Català s'anticipava públicament a les decisions que prendria el jutge: «Catalá, en unes declaracions públiques, va donar per fet que els processats, en aquell moment investigats, serien inhabilitats a la primavera. També va dir que el jutge anava a resoldre en temps rècord la instrucció». «O té dots d'oracle o el que ell apuntava ha anat passant amb una literalitat que és realment contundent», apunta amb ironia.

L'exconseller apunta que si Llarena «s'arrisca a plantejar un delicte que no existeix al codi penal, com és la rebel·lió sense violència, aquest nivell de risc s'assumeix si hi ha un recorregut plausible». Creu que el judici oral serà un pur tràmit i reivindica els països del nord d'Europa «on la separació de poders no és una teoria» i tenen «millors» mecanismes.

Independentista pels seus fills

Per últim, Rull assegura que sempre serà independentista perquè no vol que els seus fills «visquin en un Estat on per defensar les teves idees hagis d'estar perseguit o a la presó». Així mateix, també que defensa que elaborar un programa polític «no hauria de comportar una persecució en una democràcia normal».

Llarena li recrimina les seves paraules

Un cop acabada la intervenció de Josep Rull, el jutge va respondre l'exconseller i li va recomanar que no busqués «especulacions de tercers que es compleixen per alguns i s'incompleixen per altres». «Estic convençut que no el convenceré del que vostè ha retret que no és així», va culminar Llarena.


Comentaris

envia el comentari