Josep Rull va sortir de Lledoners per visitar el seu fill a l’hospital per Reis

El nen va caure a terra i va patir una forta commoció al cap durant un vis a vis familiar amb el seu pare

Josep Rull ha sortit de Lledoners per visitar el seu fill a l'hospital de Manresa
Josep Rull ha sortit de Lledoners per visitar el seu fill a l'hospital de Manresa | CatalunyaDiari.cat

Josep Rull ha necessitat sortir de la presó per un cas d’urgència. L’exconseller va ser excarcerat el passat dissabte 5 de gener de Lledoners per veure el seu fill petit a l'hospital amb un permís extraordinari d'urgència, segons han confirmat fonts del Departament de Justícia.

El nen va caure a terra i va patir una forta commoció al cap durant un vis a vis familiar amb el seu pare dissabte al matí, segons ha avançat ‘El Español’. El petit va perdre el coneixement i els serveis mèdics el van evacuar d'urgència amb ambulància fins a l’Hospital Comarcal Sant Joan de Déu de Manresa on va passar unes hores desorientat i sense reconèixer els seus familiars.

Rull obté un permís extraordinari per sortir de Lledoners

La directora de la presó, Paula Montero, va decidir donar permís a Rull perquè sortís de Lledoners després que els Serveis Penitenciaris consultessin el cas amb el jutjat de guàrdia de Manresa. El jutge va recordar que el reglament penitenciari preveu la concessió de permisos extraordinaris d'urgència per part de l'administració competent, concretament l'article 161.4 faculta el director general a donar-los. Tot i que va rebutjar donar l’autorització perquè la normativa marca que ha de ser el tribunal encarregat del cas qui ho faci.

El fill de Josep Rull va caure i va quedar inconscient
El fill de Josep Rull va caure i va quedar inconscient | CatalunyaDiari.cat

Amb aquesta resposta, Montero va enviar un fax a les 14.20 on comunicava l’excarceració de Rull, fet confirmat pel Tribunal Suprem, amb un permís extraordinari de sortida entre les 14.00 hores i les 23.59 hores del dia 5 de gener. Llavors l’exconseller va ser traslladat sota custòdia policial fins al centre hospitalari per estar amb el seu fill que finalment va poder ser donat d’alta i va passar la nit de Reis a casa.

Els presos seran traslladats a Madrid

Des del Tribunal Suprem han demanat al ministeri de l’Interior que s’iniciïn els tràmits necessaris per traslladar els presos independentistes a Madrid perquè assisteixin al judici oral que està previst realitzar a final del mes de gener o a principis del de febrer. Tot i que encara no s’han decidit les presons on seran traslladats.

Els Mossos d’Esquadra s’han ofert per dur a terme el trasllat d’Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart fins a Madrid. El magistrat Manuel Marchena ha demanat que sempre es respecti la seva dignitat i els seus drets.


Comentaris

envia el comentari