Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
EFE

Rull, Turull i Sànchez deixen l’escó al Parlament i l’independentisme torna a tenir majoria

Els Presos membres de JuntsxCatalunya han presentat la renúncia aquest divendres

EFE
Rull, Turull i Sànchez deixen l'escó al Parlament i l'independentisme té de nou la majoria | EFE

 

Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han renunciat aquest divendres als escons que ostenten al Parlament de Catalunya.

Així ho ha anunciat aquesta tarda de divendres JuntsxCatalunya a través de la seva pàgina oficial de Twitter. Amb aquesta renúncia, hi haurà un reequilibri de les forces independentistes al Parlament: l’independentisme recuperarà de nou la majoria que havia perdut amb la suspensió que va formular el jutge Pablo Llarena sobre els parlamentaris que van esdevenir presos.  

Possessió de nous càrrecs com a Diputats

Els Presos van ser escollits en les Eleccions Generals del passat 28 d'abril, a les quals es van presentar amb la formació de JuntsxCatalunya. És per aquest motiu que han renunciat als escons del Parlament per a poder prendre possessió dels escons del Congrés dels Diputats que els pertoquen.

L'independentisme recupera la majoria

Segons ha publicat el grup parlamentari JuntsxCatalunya, els llocs als quals renúncien Rull, Sànchez i Turull al Parlament seran ocupats per Miquel Buch, Elena Fort i Josep Puig. Aquests nous diputats no tindran cap problema per exercir el seu dret a vot a la cambra parlamentària, de manera que el bàndol independentista passaria a tenir 68 vots efectius dels 70 electes.

Els dos vots efectius restants corresponen a Carles Puigemont i Toni Comín, tots dos a l'exili. Ambdós es van negar a delegar el seu vot, a diferència del que van fer Oriol Junqueras i Raül Romeva  d'ERC, tots dos empresonats

Per altra banda, està previst que  l’exconsellera Laura Borràs  presenti la seva renúncia el dilluns vinent, i aquesta serà substituïda per Glòria Freixa.

Documents de renúncia

Jordi Turull i Josep Rull han volgut compartir els seus escrits de renúncia que han presentat avui divendres al Parlament. Ho han fet a través de la pàgina oficial de Twitter del seu grup parlamentari, que ha estat la primera font on ho han fet públic. 

Segons explica ElNacional.cat, tots dos han volgut acompanyar un escrit d'acomiadament al seu document de renúncia. Turull assegura que s'acomiada amb «tristor» i amb un «enorme sentiment d'enyorança després de tants anys de vida parlamentària», tot i que diu que no guardarà «ressentiment ni rancúnia cap a ningú». 

També et pot interessar...