Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa i Miquel Iceta, en un acte del PSC.

Iceta o Illa? Segueixen els rumors sobre el candidat del PSC a la Generalitat

Cunillera ha defensat que el govern de l'Estat «s'ha significat per la seva voluntat de diàleg»

Salvador Illa i Miquel Iceta, en un acte del PSC.
Salvador Illa i Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu a l'entrada d'un acte del PSC. | Europa Press

Malgrat que el mateix Miquel Iceta ha afirmat de forma rotunda que serà candidat socialista a la presidència de la Generalitat per als comicis que, presumiblement, se celebraran a la tardor, continuen els rumors sobre si, finalment, hi ha un gir de guió i finalment és Salvador Illa, l'actual ministre de Sanitat, el cap de cartell dels socialistes catalans.

Cunillera dona per fet que Iceta serà candidat, però diu que Illa «farà grans coses en política allà on vulgui»

Sobre la candidatura del PSC a les properes eleccions autonòmiques n'ha parlat Teresa Cunillera, la delegada del govern central a Catalunya, en una entrevista a Catalunya Ràdio concedida aquest dimecres, dia 19 d'agost. Cunillera ha insistit que el cap de llista serà el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, malgrat les «especulacions» i el «morbo» d'apuntar al ministre de Sanitat, Salvador Illa, com a presidenciable.

«És un polític que està fent un resultat esplèndid i que fa molta falta on és, però el candidat d'aquest moment és Miquel Iceta», ha conclòs. No obstant això, ha augurat que Illa «farà grans coses en política allà on vulgui».

Reivindica la voluntat de diàleg del govern de l'Estat

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat l'aposta de l'executiu estatal pel diàleg amb la Generalitat. «El govern de l'Estat s'ha significat per la seva voluntat de diàleg», ha assegurat aquest dimecres. N'ha posat com a exemple la visita de president espanyol, Pedro Sánchez, al Palau de la Generalitat i la recuperació de la comissió bilateral «superfructífera» entre les dues administracions.

Ara bé, ha considerat que ara mateix «no és propici l'ambient» per reprendre la taula de diàleg perquè a Catalunya «canvien les coses amb rapidesa». «Saber que anem a eleccions des del gener no ajuda», ha argumentat, perquè situa els actors en «precampanya».

Ho ha dit després que el president de la Generalitat, Quim Torra, proposés en una entrevista amb l'ACN traslladar la taula de diàleg amb l'Estat a Europa i deixar de «perdre més el temps». Cunillera, en canvi, ha afirmat que «els mecanismes de relació entre els dos governs estan funcionant i funcionen cada dia» i ha donat per «demostrada» la voluntat de diàleg de l'Estat.