Dolors Sabater perd l'alcaldia de Badalona en aprovar-se la moció de censura

Sabater ha reivindicat la seva gestió al capdavant de l'alcaldia

Dolors Sabater, a les portes de l'Ajuntament de Badalona abans de la moció
Dolors Sabater, a les portes de l'Ajuntament de Badalona abans de la moció | CatalunyaDiari.cat

El canvi d’alcaldia a Badalona és un fet. La moció de censura impulsada pel PSC ha rebut el suport del Partit Popular i de Ciutadans per tombar l’alcaldessa de Dolors Sabater. El socialista Àlex Pastor, doncs, és ara el nou alcalde de Badalona, gràcies a una moció a la qual hi han votat a favor el PP de Xavier Garcia Albiol —amb 10 escons—, el PSC —que presenta 3 escons— i Ciutadans —que només en té un—. 

«Ens vam comprometre a fer fora el PP i Albiol quan vam entrar, junts vam recuperar el govern de la ciutat barrant el pas a Albiol. Ara vostès —el PSC—, li tornen a obrir les portes», ha al·legat la mateixa Sabater per argumentar les seves contrarietats per deixar l’alcaldia de la ciutat.

Pastor, però, s'ha congratulat de ser el nou alcalde dient: «Garantiré la governabilitat de l'Ajuntament de Badalona durant aquests mesos que falten fins a les eleccions, executant el pla de xoc ja treballat». 

Suport a Sabater abans del ple

Desenes de persones s’han concentrat a l’entrada de l’Ajuntament de Badalona abans de la moció de censura a Sabater i a Guanyem Badalona. Els dubtes sobre què podia passar —el PP ha mantingut la incertesa sobre el seu vot fins al darrer moment— han fet que hagin estat molts els qui s’han aplegat a l’exterior de l’Ajuntament badaloní.

Àlex Pastor, nou alcalde de Badalona
Àlex Pastor, nou alcalde de Badalona | CatalunyaDiari.cat

 

Sabater: «La moció no se sustenta»

«Aquesta moció i els seus motius no se sustenten», ha explicat Sabater fent referència a que els socialistes han tirat endavant la moció per «anhel de protagonisme» i amb vistes d’un «recorregut electoral».

Sabater, aquest context, ha carregat amb bala contra la col·lisió d’Álex Pastor en explicar: «Volien governar lluny de protagonismes i avui han fet d’aquesta sala un plató de televisió. Ja ha començat la campanya?».

El PSC, que ha tirat endavant la moció en una demanda per la neutralitat institucional i que havien bloquejat el darrer pressupost pactat amb els de Sabater, ha explicat per boca del seu líder Álex Pastor: «Aquesta és la moció de la responsabilitat per tornar la institució als ciutadans».


Comentaris

envia el comentari