ÚLTIMA HORA

🚨 Mor un home en sortir de la via la furgoneta en què viatjava al Segrià

El cap dels Mossos elogia l’actuació del cos davant una «violència mai vista»

Sallent defensa la professionalitat dels agents tot i que les seves accions «no sempre han estat compartides per tothom»

Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra
Eduard Sallent ha escrit una carta per a tots els agents dels Mossos d'Esquadra, elogiant la seva actuació | Cedida

El cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, defensa la «professionalitat» dels agents en els disturbis de la setmana passada a Catalunya, malgrat la «complexitat de la situació» en què les seves accions «no sempre han estat enteses ni compartides per tothom» i han hagut d’afrontar una «gran violència», com mai abans l'havien vist.

Sallent agraeix la professionalitat dels Mossos

En un missatge que ha fet arribar a tots els agents, Sallent diu que la «gran responsabilitat» que «exigeix» l'ús de la força s'ha «dut a terme» mentre el cos ha estat «objecte d'accions de gran violència». «Mai abans ens havíem enfrontat a una protesta amb tanta violència al carrer», subratlla i diu que el cos treballa pel «benestar» de la ciutadania i que «òbviament hauria preferit que centenars de persones no haguessin resultat ferides», a més, els agents han demostrat que conceptes com «dedicació, professionalitat i esperit de sacrifici no són només paraules».

Sallent indica que el dispositiu ha passat en aquest moment a una «fase de prealerta» i es tornaran a activar «totes les capacitats ens matèria d'ordre públic el cap de setmana». Afegeix que «les protestes i reivindicacions continuaran» i que no es poden descartar «noves accions violentes ni tampoc preveure'n el final». El cap dels Mossos acaba el missatge fent arribar «reconeixement i l'agraïment de moltes institucions, entitats i particulars» que aquests dies han fet arribar «missatges de suport que valoren» la feina del cos i desitja una ràpida recuperació als més de 150 mossos ferits en els disturbis.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari