Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra

El cap dels Mossos elogia l’actuació del cos davant una «violència mai vista»

Sallent defensa la professionalitat dels agents tot i que les seves accions «no sempre han estat compartides per tothom»

Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra
Eduard Sallent ha escrit una carta per a tots els agents dels Mossos d'Esquadra, elogiant la seva actuació | Cedida

El cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, defensa la «professionalitat» dels agents en els disturbis de la setmana passada a Catalunya, malgrat la «complexitat de la situació» en què les seves accions «no sempre han estat enteses ni compartides per tothom» i han hagut d’afrontar una «gran violència», com mai abans l'havien vist.

Sallent agraeix la professionalitat dels Mossos

En un missatge que ha fet arribar a tots els agents, Sallent diu que la «gran responsabilitat» que «exigeix» l'ús de la força s'ha «dut a terme» mentre el cos ha estat «objecte d'accions de gran violència». «Mai abans ens havíem enfrontat a una protesta amb tanta violència al carrer», subratlla i diu que el cos treballa pel «benestar» de la ciutadania i que «òbviament hauria preferit que centenars de persones no haguessin resultat ferides», a més, els agents  han demostrat que conceptes com «dedicació, professionalitat i esperit de sacrifici no són només paraules».

Sallent indica que el dispositiu ha passat en aquest moment a una «fase de prealerta» i es tornaran a activar «totes les capacitats ens matèria d'ordre públic el cap de setmana». Afegeix que «les protestes i reivindicacions continuaran» i que no es poden descartar «noves accions violentes ni tampoc preveure'n el final». El cap dels Mossos acaba el missatge fent arribar «reconeixement i l'agraïment de moltes institucions, entitats i particulars» que aquests dies han fet arribar  «missatges de suport que valoren» la feina del cos i desitja una ràpida recuperació als més de 150 mossos ferits en els disturbis.

També et pot interessar...