Salmond dimiteix del SNP per unes denúncies d'assetjament sexual

El polític escocès ha rebut denúncies per assetjament sexual, tot i que ell nega les acusacions

Álex Salmond, en arxiu
Álex Salmond, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'exministre principal d'Escòcia Alex Salmond ha presentat aquest dimecres a darrera hora la seva dimissió del Partit Nacionalista Escocès (SNP). Renúncia al seu carrec, així mateix, després d'haver estat acusat d'assetjament sexual, tot i que ell ho nega. 

Tot plegat hauria tingut lloc quan aquest era president escocès i les denúncies es basarien en aquesta època. En un comunicat, finalment, Salmond deixa entreveure que fa un pas al costat per evitar divisions internes dins el seu partit.                              

Salmond va qualificar les denúncies de «ridícules»

L'expresident escocès, principal impulsor del referèndum per la independència d'Escòcia celebrat el 18 de setembre del 2014, va titllar de «ridícules» les denúncies que havia rebut per assetjament sexual. Així mateix, el líder escocès va negar la màxima assegurant que ell no havia comès cap mena de delicte. 

D'altra banda, també cal esmentar que el govern d'Escòcia havia engegat una investigació interna sobre les denúncies contra Salmond i, a finals de la setmana passada, va optar per dur-les a la Policia escocesa.  

Salmond, independentista convençut

«He estat membre del Partit Nacionalista Escocès 45 anys, 20 com a líder de la formació i set com a ministre principal d'Escòcia», va comentar el mateix Salmond just després de deixar un càrrec amb el qual havia intentat assolir la independència del país. «Realment estimo el SNP i l'ampli moviment independentista d'Escòcia. Han estat compromisos decisius en la meva vida. Però he escrit a la secretaria general del partit per renunciar a la meva afiliació», va remarcar.                                                                                 


Comentaris

envia el comentari