Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La salut d'Eduardo Zaplana empitjora de manera alarmant

Un informe mèdic determina que té un risc de morir que s'aproxima al 100%

Té un elevat risc de morir
Té un elevat risc de morir | CatalunyaDiari.cat

 

La salut d'Eduardo Zaplana empitjora de manera alarmant per culpa de la seva leucèmia. En aquest sentit, un informe mèdic determina que el polític, ingressat a la presó des del passat 24 de maig, té un risc de morir que s'aproxima al 100%.

Les últimes notícies que s'han pogut conèixer sobre el seu estat afirmen que es troba en aïllament a l'Hospital La Fe de València com a conseqüència de l'empitjorament de la seva salut. 'Telecinco' avança que fonts de la seva família han confirmat que ara mateix té el sistema immunològic molt baix de defenses per culpa del càncer i podria contreure qualsevol malaltia. No obstant això, també s'ha pogut confirmar que no se li ha concedit la llibertat i encara segueix en presó provisional.

El metge de Zaplana critica que el mantinguin a la presó

Guillermo Sanz, el doctor encarregat de tractar la salut de l'exministre ja ha declarat en alguna ocasió que li sembla «inhumà» el fet de mantenir Zaplana en presó provisional tenint en compte els problemes que està tenint i l'estat en el qual es troba per culpa de la leucèmia que pateix. El seu metge considera que les decisions que estan prenent els magistrats en aquest sentit no són gens encertades i assegura que estan sent massa dures amb ell.

Cal mencionar que l'expresident del PP valencià i exdirectiu de Telefònica porta a la presó uns quants mesos, des del passat mes de maig, però, com a conseqüència de la greu malaltia que pateix des de l'any 2015, es trasllada cada quinze dies a l'Hospital La Fe de València per fer-se proves i per ser tractat  de la leucèmia. Quan li va ser diagnosticada ja es va sotmetre a un trasplantament de medul·la.

A presó per diversos delictes de corrupció

Cal dir que el motiu que impedeix als magistrats deixar-lo en llibertat és el risc de fuga. Eduardo Zaplana va entrar a la presó per haver comès uns deu delictes de corrupció i, precisament per això, la fiscalia no creu convenient deixar-lo en llibertat.

Segons el que s'ha pogut saber sobre el seu cas, les possibilitats que Zaplana abandonés el país podrien ser molt elevades tenint en compte que mantindria una  gran fortuna amagada en algun lloc de l'estranger.