Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu.

Salut treballa per revertir el contracte amb Ferrovial i tenir una alternativa «millor»

El rastreig de casos de Covid-19 s'ha adjudicat a una filial de la companyia

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu.
La conselleria de Salut treballa per revertir el contracte amb la filial de Ferrovial | ACN

Nova polèmica al govern entre JxCat i ERC, amb retrets públics inclosos. La Conselleria de Salut de la Generalitat «està treballant per revertir el contracte» adjudicat a l'empresa Ferroser --filial de Ferrovial--, per valor de 17,6 milions d'euros, per realitzar el seguiment de casos positius de coronavirus a Catalunya.

La Conselleria treballa per tenir una alternativa «millor i el més aviat possible», segons han dit fonts de la conselleria d'Alba Vergés. Per la seva banda, la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ja s'ha mostrat aquest matí partidària de revertir l'externalització i prioritzar la gestió «directa» i «pública»  dels serveis del Govern.

Aquesta contractació ha provocat una nova polèmica entre JxCat i ERC. Presidència assegura que el president de la Generalitat, Quim Torra, va instar dissabte el vicepresident, el republicà Pere Aragonès, i la consellera de Salut a revertir l'adjudicació, però des de Vicepresidència neguen cap conversa en aquest sentit.

Budó demana que s'escolti la comunitat mèdica

Per la seva banda, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat que s'escolti la comunitat mèdica que rebutja la contractació del rastreig  dels contactes dels positius de Covid-19 a una filial de Ferrovial. «El que demano és que els escoltem, en parlem i, si cal, modifiquem el que s'hagi de modificar», ha dit en una entrevista a 'Ser Catalunya', aquest matí.