Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa a Moncloa després del Consell de Ministres

Illa resisteix: La decisió que acaba de confirmar tot i les pressions que està rebent

Darias, sobre la possibilitat de substituir-lo: «Estic a disposició del president i al servei del meu país»

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa a Moncloa després del Consell de Ministres
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, està convençut de seguir com a ministre fins que comenci la campanya electoral. | CatalunyaDiari

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reiterat que no deixarà el càrrec fins que comenci la campanya electoral dels comicis catalans del 14 de febrer. La decisió de seguir al capdavant de Sanitat tot i haver estat designat candidat del PSC ha generat crítiques de membres de diversos partits (PP i C's, però també d'Unides Podem), que han demanat que abandoni el càrrec.

Illa ha afirmat en roda de premsa a la tarda que fins que no arrenqui la campanya del 14-F, el 29 de gener, dedicarà «tots els minuts» al Ministeri de Sanitat i hi estarà entregat «en cos i ànima». La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha dit, preguntada per la possibilitat de substituir-lo: «Estic a disposició del president i al servei del meu país. Estaré on cregui que puc ser més útil».

Arrimadas, l'última en criticar Salvador Illa

La darrera crítica a Illa ha arribat des de Ciutadans. La líder de la formació, Inés Arrimadas, ha reclamat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixi immediatament el càrrec. «No es pot ser ministre a temps parcial quan et deixi estones la campanya», ha dit Arrimadas aquest dilluns al matí en una entrevista a 'Telecinco'. La presidenta del partit liberal ha afirmat que «la mentida i l'oportunisme no poden ser una bona carta de presentació» i ha insistit que és una «irresponsabilitat» la designació d'Illa com a candidat del PSC a les eleccions del 14-F.

La presidenta de C's ha afirmat que el PSC «mentirà» i quan diu que no pactarà amb ERC està ocultant les seves intencions. «Ja pacten amb ERC i amb JxCat», ha afirmat Arrimadas, que ha opinat que «faran un tripartit». Segons la líder de C's, és «evident que pactaran amb els independentistes». Arrimadas ha criticat que el PSOE hagi pactat amb ERC a Madrid quan podia optar per C's. Arrimadas ha insistit que amb la tercera onada i el pla de vacunació cal un ministre que «se centri en la sanitat i no estigui fent campanya» i, per això, ha demanat que es rellevi Illa de forma immediata.

Pressions a Illa des de totes les bandes

I és que l'anunci 'bomba', absolutament per sorpresa, que Salvador Illa seria el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, ha situat sobre l'encara ministre de Sanitat tots els focus. La resta de formacions polítiques han apuntat a Illa, cosa que referma la capacitat del candidat socialista d'atraure vot de pràcticament tot el panorama polític català.

Des d'ERC i JxCat, que intenten instal·lar les dicotomies Aragonès o Illa; Borràs o Illa; fins a el PP i C's i fins i tot els Comuns, que han carregat durament contra el ministre per no abandonar el càrrec fins que s'iniciï la campanya electoral, el proper dia 29. Illa, però, resisteix: serà ministre de Sanitat fins al darrer moment, just abans de desembarcar definitivament a Catalunya i lluitar per 'assaltar' el Palau de la Generalitat el 14 de febrer.