Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020

Salvador Illa, la gran sorpresa: el ministre més ben valorat del govern espanyol

Ho revelava fa uns dies una enquesta de GAD-3 per al diari 'ABC'

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020
El ministre més ben valorat de Sánchez és Salvador Illa.  | ACN

És cert que el coronavirus no ha marxat i que els petits rebrots detectats els darrers dies ens ho demostren, però també ho és que la situació a l'Estat espanyol respecte a la pandèmia és, a dia d'avui, la millor dels darrers quatre mesos, que han estat un autèntic calvari de pèrdues humanes arreu del país.

Illa, el ministre més ben valorat

Tampoc no han estat setmanes fàcils per al govern espanyol, que s'ha trobat en els primers mesos de recorregut de l'executiu de coalició entre el PSOE i Unides Podem amb les dificultats d'haver de gestionar la crisi sanitària i les seves posteriors conseqüències a escala econòmica. Amb tot, ara els membres del govern poden prendre un respir després de tants dies seguits amb l'estrès de la situació a sobre.

A banda del president Sánchez, un dels membres del govern espanyol amb més visibilitat durant la pandèmia ha estat, sens dubte, el ministre de Sanitat,  Salvador Illa. I lluny de suposar-li això un desgast, ha fet que Illa s'hagi convertit en el ministre més ben valorat del govern de l'Estat, segons es desprèn d'una enquesta de GAD-3 per al diari 'ABC', que s'ha difós aquesta setmana.

Illa va entrar al govern al mes de gener, amb la seva constitució, per cobrir la quota catalana procedent del PSC, partit del qual encara és el secretari d'organització. El Ministeri de Sanitat no té gairebé competències: totes les d'aquest àmbit estan transferides, de forma gairebé íntegra, a les conselleries autonòmiques. Havia de ser, doncs, un càrrec de relativa tranquil·litat per a Illa, en un dels ministeris amb menys quota mediàtica de l'executiu.

Illa, un home de futur?

Doncs bé: res més lluny de la realitat. La pandèmia i l'estat d'alarma  van posar en primera línia Illa, que va esdevenir l'autoritat competent en el decret. Ara, passada la tempesta, sembla que s'ha endut el premi de ser el ministre més ben valorat de tot l'executiu gràcies a la gestió de la crisi del coronavirus.

Salvador Illa pren protagonisme també al PSC, on ja hi ha veus que el situen com a possible relleu de Miquel Iceta com a candidat a la presidència de la Generalitat i al capdavant dels socialistes catalans. Això, però, caldrà veure-ho en els propers anys.