Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Reunió de l'executiva del PSC el 8 de maig de 2019.

Salvador Illa, a les travesses per ser ministre de Pedro Sánchez

El secretari d'organització dels socialistes catalans guanya força entre els noms que sospesa el president del govern espanyol

Reunió de l'executiva del PSC el 8 de maig de 2019.
Salvador Illa, secretari d'organització del PSC, a la dreta de Miquel Iceta, el líder dels socialistes catalans. | Catalunya Diari

Amb Pedro Sánchez ja en plens poders del govern espanyolaquest mateix dimecres va prendre possessió del càrrec de president davant del Rei Felip VI—, s'ha obert la veda dels rumors sobre els noms que ocuparan els ministeris del nou executiu, el primer en coalició —del PSOE i Unides Podem—  de la història de la democràcia a l'Estat espanyol. De fet, aquest dijous s'han confirmat els noms dels ministres d'UP, que ja se sabien, i el fet que el govern tindrà més vicepresidències que mai: quatre, tres de les quals ocuparan dones.

Queden, però, un bon grapat de ministres per desvelar i, probablement, per decidir. Aquestes incògnites donen lloc a les travesses de noms, candidats a ocupar els ministeris que encara no s'han anunciat, que són la majoria. Si ara fa uns dies apareixia amb força el nom de Cristina Gallach com a possible titular d'Exteriors, qui ara pren força és un alt dirigent del PSC. Es tracta de l'actual secretari d'organització dels socialistes catalans, Salvador Illa.

Salvador Illa, el cap de la 'sala de màquines' del PSC

El diari 'El Mundo' posa sobre la taula el nom d'Illa, que en els darrers anys ha liderat l'organització interna del PSC. Illa ha sumat visibilitat en les darreres setmanes, després de ser el representant dels socialistes catalans en les negociacions entre el PSOE i ERC per a la investidura de Pedro Sánchez. Exalcalde de la Roca del Vallès i ben connectat amb entitats constitucionalistes, Salvador Illa podria ser l'home fort del PSC al govern espanyol.

Al marge del secretari d'organització dels socialistes catalans i del nom de Cristina Gallach, en circulen d'altres: el del breu president del Senat Manuel Cruz, o el de l'actual president de Renfe, Isaías Táboas, barceloní d'adopció malgrat haver nascut a València.

També et pot interessar...