Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa i Pedro Sánchez en un acte electoral del PSC en la campanya del 14-F

Illa confirma que es presentarà a la investidura

Els socialistes no seguiran els passos d'Inés Arrimadas, que va descartar aquesta possibilitat després de guanyar les eleccions

Salvador Illa i Pedro Sánchez en un acte electoral del PSC en la campanya del 14-F
Els socialistes asseguren que Salvador Illa es presentarà a la investidura | Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

El líder del PSC, Salvador Illa, confirma que es presentrarà a la investidura després d'haver-se imposat a les eleccions de Catalunya. Illa, apunten, no farà com Inés Arrimadas, malgrat que els socialistes temen encara que es produeixi l'escenari que es va donar amb Pasqual Maragall com a candidat, en què va guanyar en vots però no en escons.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Segons fonts de Ferraz, ara per ara els socialistes estan «contents» amb uns resultats que esperen que vagin acompanyats també d'un bon resultat de Podem que ajudi a superar l'etapa d'inestabilitat en el si de l'executiu de coalició. A més, consideren positiva una victòria d'ERC sobre JxCat per reblar l'estratègia d'acord en el Congrés i encarar una etapa d'entesa a Catalunya.

El PSOE assegura que els resultats avalen la candidatura de Salvador Illa

Els socialistes espanyols consideren que els resultats avalen no només la seva decisió de situar el ministre de Sanitat al capdavant de la candidatura del PSC, sinó també la gestió de la pandèmia per part de l'executiu i la seva aposta per rebaixar les tensions a Catalunya i buscar acords amb ERC per impulsar un projecte progressista a l'Estat.


Tot plegat ho analitzaran a l'executiva semipresencial que celebraran aquest dilluns presidida pel del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tindrà lloc a les 10.30 hores. Previsiblement també s'hi abordarà la situació en què queden els seus socis de Podem, que han aconseguit mantenir-se després d'obtenir mals resultats a les eleccions de Galícia i Euskadi, així com la preocupació per l'ascens de Vox i el 'sorpasso' al PP, assetjat també pel cas Bárcenas.

Illa es fa fort a Barcelona 

El PSC recupera l'hegemonia de Barcelona. Els socialistes tornen a liderar el seu feu històric després d'un 2017 convuls on Ciutadans es va apropiar de bona part del seu electorat. Amb Illa al capdavant, el PSC s'ha erigit com el principal antídot per l'independentisme a Catalunya i a Barcelona capital, per exemple, els socialistes aconsegueixen una crescuda de gairebé un 10%. A la província, d'altra banda, el PSC obté més de 500.000 vots i passa per davant d'ERC, Junts per Catalunya, VOX, En Comú Podem, CUP, C's, PP i PDeCAT