Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020

Illa respon les crítiques per ser ministre i candidat i deixa mut Pere Aragonès

El ministre de Sanitat diu la seva després de les reiterades crítiques a aquesta qüestió

Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020
El ministre de Sanitat i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa. | ACN

Salvador Illa seguirà sent ministre de Sanitat fins ben entrada la primavera. Illa ja va advertir el 30 de desembre, quan va ser nomenat per sorpresa candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, que no abandonaria el càrrec ministerial que ocupa des de fa un any fins a tocar de la campanya electoral. Ara, amb l'ajornament de les eleccions fins el 30 de maig, l'estada d'Illa al capdavant de Sanitat es prolongarà almenys tres mesos i mig més, segons les seves pròpies paraules.

En els darrers dies, el candidat socialista ha estat durament criticat pels seus contrincants electorals, que gairebé a l'uníson li han retret que compagini el càrrec de ministre de Sanitat amb la condició de candidat del PSC. Li critiquen que aprofiti la seva tasca ministerial per assolir més quota de visibilitat als mitjans en plena precampanya i també que, com a ministre de Sanitat, no tingui una dedicació completa al càrrec en plena pandèmia.

Illa respon de manera contundent a les crítiques dels seus contrincants

Però aquest dilluns, 18 de gener, Salvador Illa ha respost amb força les recurrents crítiques per ser candidat i a la vegada ministre. Ho ha fet durant una entrevista al programa 'Al Rojo Vivo', de 'La Sexta'. «Ha deixat el càrrec Pere Aragonès?», s'ha preguntat Illa davant d'Antonio García Ferreras, el director de l'emissora televisiva conductor de l'espai.

Illa s'ha referit així al fet que Aragonès compagina el càrrec de candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat amb el de vicepresident del Govern amb funcions de president. Aragonès és el càrrec de màxim rang de l'executiu català i compta també amb quotes de visibilitat als mitjans d'allò més elevades, de manera que la seva situació és del tot comparable amb la que se li retreu a Illa. «També concorre amb avantatge Pere Aragonès?», ha reblat el ministre de Sanitat, assenyalant de nou el seu rival d'ERC a la Generalitat.

Amb dues preguntes retòriques i amb la subtilesa que caracteritza l'estil dialèctic del candidat socialista, Salvador Illa ha volgut apaivagar les crítiques que, en els darrers dies, li han plogut per mantenir-se en el ministeri de Sanitat alhora que actua com a candidat del PSC. Uns retrets que, ara, probablement aconseguirà diluir després d'assenyalar que, com ell, Pere Aragonès també ocupa un càrrec governamental destacat alhora que és presidenciable. Illa acaba així, doncs, amb setmanes de rum-rum al voltant de la seva decisió de mantenir la cartera fins que no arribi la campanya electoral.