Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid

Salvador Illa es reunirà d'urgència amb les autoritats de Madrid per abordar la pandèmia

El ministre també tindrà dimarts a la tarda una reunió amb el vicepresident Ignacio Aguado

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, es reunirà amb les autoritats madrilenyes aquesta tarda
Les reunions arriben en un context de màxima tensió a la capital espanyola | Cedida

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, es reunirà aquesta mateixa tarda amb el conseller de Salut de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, i els tècnics sanitaris per abordar la complicada situació pel que fa als casos de coronavirus.

La reunió tindrà lloc a les 16:30 hores, i també se sap que el vicepresident de la comunitat, Ignacio Aguado, també ha convocat Illa i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, a una reunió demà a les 18.00 hores, segons avança 'El País'. Les reunions arriben en un context de màxima tensió, en què el ministre ha demanat en reiterades ocasions mesures més estrictes per aturar l'allau de contagis.

 

El Col·legi de Metges de Barcelona reclama mesures més contundents a Madrid

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, demana mesures més contundents a Madrid perquè si no «es pot repetir el mateix que ja va passar al març». En declaracions a una entrevista a Catalunya Ràdio, Padrós assegura que calen més restriccions per frenar la segona onada de Covid-19 i evitar que la pandèmia s'expandeixi arreu del país.

En aquest sentit, recorda que «el virus continua sent igual de perillós» i que amb les mesures actuals no n'hi ha prou a causa de la «potencialitat d'expansió radial» de Madrid. De fet, fa dies que parla «obertament de confinament». Pel que fa a les dades de Catalunya, assegura que «no són bones» però que la Generalitat ha pres bones decisions que a Madrid «no s'han volgut prendre».

Segons Padrós, la clau està en tenir una figura que coordini tota la crisi sanitària. En aquest cas, a Catalunya es tracta del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, mentre que a Madrid aquest càrrec no s'ha consolidat. Finalment, demana «paciència i comprensió» i prefereix no donar pronòstics sobre quina serà la situació per Nadal. «Els contagis es produeixen a les trobades socials i als espais d'oci interiors, però si les coses es fan bé, es pot seguir fent de tot a mig cas», explica Padrós.