Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos d'Esquadra, en un control.

El conseller Sàmper crida a denunciar els veïns als Mossos si incompleixen les mesures

El titular d'Interior ha fet la crida durant la roda de premsa d'aquest dimecres

Els Mossos d'Esquadra, en un control.
Sàmper ha animat a denunciar els veïns als Mossos si incompleixen les mesures contra la covid. | ACN

Nova polèmica que afecta de ple la conselleria d'Interior, després de la roda de premsa d'aquest dimecres on s'han anunciat les noves mesures de restricció contra la covid-19 que es posaran en marxa divendres i que s'allargaran almenys durant tota la segona quinzena d'octubre. El titular en funcions de la conselleria, Miquel Sàmper (JxCat), ha fet una crida a la ciutadania, durant la seva compareixença, a vigilar i avisar els Mossos d'Esquadra si els veïns fan un sopar amb més de sis persones o amb gent de fora del grup de convivència estable. Una petició que ha generat molta polèmica a les xarxes socials.

El mateix conseller d'Interior ha recordat que hi ha en marxa un règim sancionador pel qual ja s'han imposat fins a 60.000 denúncies. D'aquestes, en aquests moments ja se n'han cobrat més de 3.000. Sàmper, insistint amb l'exemple que cal seguir les restriccions anunciades, ha explicat que si una família organitza en els propers dies un àpat amb membres d'un grup bombolla amb qui no té «res a veure» i un veí truca als Mossos d'Esquadra, podrien imposar-se «sancions importants». El conseller ha apuntat que la bàsica és de 300 euros, però també ha advertit que la multireincidència pot arribar a situar el llindar de les sancions en més de 6.000 euros.

Polèmica a les xarxes socials per la crida de Sàmper a denunciar el veïnat

La polèmica crida de Sàmper ha despertat crítiques a les xarxes socials, on l'han acusat de fomentar la «policia de balcó» i la manca de llibertat a l'hora de demanar que denunciïn els veïns si incompleixen les mesures.

Les paraules del titular d'Interior, doncs, han aixecat polseguera i probablement seguiran portant cua en les properes hores. El mateix Sàmper ha advertit, en anunciar les mesures, que abans de la seva aplicació caldrà el vistiplau judicial.