Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Sàmper, conseller d'Interior.

Sàmper demana que Interior deixi de ser una «trituradora» de càrrecs

El conseller demana que la tasca de caps policials i dirigents càrrecs polítics sigui reconeguda per la feina feta

Miquel Sàmper, conseller d'Interior.
Miquel Sàmper, conseller d'Interior de la Generalitat, en una imatge d'arxiu. | ACN

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, espera que el departament deixi de ser una «trituradora» de càrrecs, tant pel que fa al cos dels Mossos d’Esquadra com als representants polítics que la lideren. Sàmper ho ha dit en l’acte de restitució del major Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d'Esquadra al Complex Central del cos, a Sabadell, a la comarca del Vallès Occidental.

Reclama que es pugui treballar des d'Interior sense interferències externes

En una compareixença davant dels mitjans, ha reclamat que es pugui treballar des del departament que encapçala sense interferències externes. El conseller també ha agraït la tasca feta pels comissaris que han assumit el càrrec de Trapero des de l’any 2017 i fins ara, tot destacant que el darrer en assumir-lo, Eduard Sallent, no ha estat destituït amb el retorn del major.

Sàmper ha explicat que ha mostrat el seu agraïment «sincer i personal» a Sallent en l’acte íntim de presentació que s’ha fet a la plana major del cos. «S’ha d’entendre la seva sortida, que no una destitució, com a fruit d’un marc en què l’estat espanyol va decretar el 29 d’octubre de 2017 un cessament, i va començar una cadena de cessaments posteriors», ha remarcat.

«Vull que la conselleria deixi de ser una trituradora i passi a ser una conselleria on es pugui treballar»

El conseller ha destacat que espera que aquesta «sigui l'última vegada» que això passi. És per això que ha desitjat que qui hagi de substituït Trapero en un futur «ho faci amb molt de termini per fer la seva feina», el mateix que espera per al seu propi successor: «Vull que la conselleria deixi de ser una trituradora i passi a ser una conselleria on es pugui treballar», ha afegit.

En el seu discurs, ha destacat que la sentència absolutòria ha de ser un «punt zero» perquè els Mossos d’Esquadra siguin una «policia exemplar»: «Com ja ens han dit que ho som», ha puntualitzat. En aquest sentit, ha expressat la voluntat que els agents puguin servir la societat per ajudar-la, sobretot en temps de pandèmia, i «deixar de mirar pel retrovisor» per «mirar només endavant».