Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les negociacions entre PSOE i Podem han quedat estancades a poques hores de la investidura

Iglesias accepta la proposta que Sánchez li va fer al juliol

Fonts socialistes apunten que s'inclouen propostes basades en les mesures d'Unides Podem

El secretari general d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha fet un pas enrere i s'obre a acceptar la proposta del PSOE | Cedida

 

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias s'ha mostrat disposat a acceptar la proposta que el partit socialista els va posar sobre la taula el passat mes de juliol i ells van refutar.  En aquell moment, van frustrar altra vegada la seva investidura, i els va apropar altra vegada a la repetició electoral del dia 10 de novembre. Així doncs, Iglesias ha admès que si el president en funcions tornés a posar sobre la taula aquella mateixa proposta, es podria arribar a un pacte en qüestió d'hores

Així ho ha anunciat en una entrevista a 'Cadena Ser': «Si el PSOE torna a fer la mateixa oferta que ens va fer a nosaltres,  ens asseurem amb ells i estic convençut que és qüestió d'hores treure el govern de coalició». A més, ha afegit que «li estan posant molt fàcil» al PSOE per arribar a la investidura, «però potser no volen asseure's», ha deixat anar. 

Pedro Sánchez
Presentarà una llista el proper dimarts amb més de 300 punts | EFE

Nova oferta des del PSOE

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ultima un document amb 300 propostes com a base per un acord programàtic que serveixi per a negociar la investidura.  Segons fonts socialistes, el secretari general del PSOE presentarà la proposta oberta de «programa comú progressista» el 3 de setembre i inclou mesures d'ocupació i pensions, feminisme i desigualtat social, emergència climàtica o cohesió territorial, entre d'altres. 

Aquesta notícia s'ha pogut saber després de les declaracions que Iglesias ha fet al llarg d'aquest matí a la 'Cadena SEr'. Les mateixes fonts apunten que les propostes es basen en els documents que el PSOE  va presentar el 18 de juliol i també les últimes presentades per Unides Podem, el 20 d'agost, a més de les proposades per organitzacions de la societat civil, amb qui Sánchez s'ha reunit.

No es tracten d'unes propostes tancades

El document assumeix i fa pròpies la major part de les propostes d'Unides Podem i per les organitzacions i experts de la societat civil. De totes maneres, es tracta d'una proposta oberta a debats i que podria ser ampliada i millorada  en les converses que s'han de produir aviat, abans de la segona sessió d'investidura.

El PSOE ha manifestat que vol un govern progressista  el més aviat possible i fa una crida perquè «tots els progressistes» deixin enrere «el bloqueig» i obrin pas a un «període d'avanç social, neteja i convivència».

També et pot interessar...