Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa.

Sánchez trasllada a les autonomies que estiguin en fase 3 la gestió de la desescalada a partir del 8 de juny

El govern espanyol demanarà una sisena pròrroga més lleugera de l'estat d'alarma fins al 21 de juny

Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa.
Pedro Sánchez dona les primeres pistes sobre la 'nova normalitat'. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que a partir del 8 de juny  la responsabilitat de la gestió del tram final de la desescalada es traslladarà a les comunitats autònomes que ja estiguin a la fase 3.

Els presidents autonòmics, ha dit Sánchez, seran els que tindran la capacitat de decisió sobre els ritmes de desconfinament i la mobilitat interna entre territoris. Sánchez n'ha parlat aquest diumenge a la conferència telemàtica de presidents per fer seguiment de la pandèmia, on també ha anunciat que demanarà una pròrroga de l'estat d'alarma de quinze dies més, fins al  21 de juny.

La taula de diàleg, «més aviat que tard»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha compromès a recuperar l'agenda de la legislatura al més aviat possible, quan finalitzi l'estat d'alarma  i, per tant, a reprendre també la taula del diàleg amb Catalunya.

Preguntat sobre el calendari plantejat per ERC, que situa una primera reunió a principis de juliol, Sánchez ha assegurat que serà «més aviat que tard» i a partir del 21 de juny, quan es preveu que s'aixequi l'estat d'alarma i, per tant, es pugui circular ja per tot l'Estat. «Si és al juliol, millor, perquè voldrà dir que  tornem a la normalitat  i que hi ha llibertat de moviments», ha explicat el president espanyol després de la reunió telemàtica amb els presidents autonòmics.