Sánchez, disposat a actuar «amb fermesa» a Catalunya

El president espanyol condemna l’ús de la violència, després dels aldarulls d'ahir
Pablo Casado s'ha reunit aquest dimecres amb Pedro Sánchez | Cedida

 

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha transmès aquest dimecres al líder del PP, Pablo Casado, que «no descarta cap escenari», que «tot està previst» i que «actuarà, si cal, des de la fermesa, la proporcionalitat i la unitat» a Catalunya.

 

Segons fonts de La Moncloa, el president espanyol ha volgut transmetre també un missatge de «reconeixement a les forces de seguretat i de condemna ferma de l’ús de la violència per atemorir els ciutadans i trencar la convivència a Catalunya». Sánchez ha transmès aquests plantejaments a Casado durant la reunió d’una hora que tots dos han mantingut a La Moncloa. A les 17h es reuneix també amb Pablo Iglesias i a les 19.00 hores amb Albert Rivera.

 

Les reunions, l'endemà d'un comunicat de Moncloa

El Govern espanyol va enviar un comunicat després de les nombroses protestes a Catalunya aquest dimarts a la nit. Ho feia després dels disturbis i les situacions de caos, l'executiu de Pedro Sánchez va assegurar que una «una minoria està volent imposar la violència als carrers de les ciutats catalanes, especialment Barcelona, ​​Tarragona, Girona i Lleida. 

 

Davant d'aquesta situació, el Govern vol reconèixer la tasca de les forces i cossos de seguretat d'Estat, alguns dels agents han resultat ferits en els disturbis, i valora de manera molt positiva la coordinació i treball conjunt entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil . L'objectiu del govern d'Espanya és i serà en tot moment garantir la seguretat i la convivència a Catalunya, i ho farà si cal seguint el seu compromís de fermesa, proporcionalitat i unitat».